VOT +++, BOG voteaza cu primarul
Gazduit de ROHOST

Regulament

I. DESPRE BADORGOOD

Badorgood este un site cu acces limitat. Pentru a putea participa alaturi de noi si a contribui la site este nevoie de un nume de utilizator si o parola de acces. Pe badorgood se poate inscrie orice persoana bine intentionata, pasionata de fotografie, cu respect fata de ceilalti participanti, cu o atitudine constructiva si cu dorinta de comunicare. Acest cont poate fi obtinut prin doua modalitati. Invitatie de la unul dintre utilizatorii inregistrati existenti sau prin inscriere directa. Inscrierea directa este moderata, ea necesita completarea unui formular si adaugarea a doua fotografii spre evaluare. Pentru o comunicare cat mai buna completati in formularul de inregistrare toate datele si mai ales semnati cu numele real. Administratorii site-ului vor decide in scurt timp calitatea de membru a unui membru nou. Evaluarea facuta de administratori este pur subiectiva, cei admisi au dreptul de a publica, insa acceptarea pe site nu inseamna recunoasterea valorica a celui inscris. Nu sunt acceptati pe site cei care se inscriu cu pseudonime, cei care trimit fotografii "la misto", fotografii sub orice limita a bunului simt, sau cei care nu fac o minima dovada de bune intentii.

Administratorii badorgood.com isi rezerva dreptul de a sterge orice continut publicat care intra in conflict cu regulamentul site-ului, si pot retrage calitatea de membru a celor care nu respecta politica site-ului, fara nici o notificare prealabila.

Badorgood, nu este raspunzator sub nici o forma de continutul adaugat de utilizatorii site-ului, acestia fiind raspunzatori de toate urmarile ce pot surveni in urma publicarii imaginilor/discutiilor.

II. ETICA
Citit sectiunea NETIQUETTE

III. ACTIVITATE PE BADORGOOD
Toata activitatea dumneavoastra pe acest site interactiv trebuie sa fie constructiva, cu respect fata de ceilalti participanti si mai ales in folosul fotografiei. Observam in timp faptul ca cei care publica imagini, indiferent de experienta pe care o au (profesionisti, amatori avansati, incepatori etc) sunt foarte sensibili la orice nuante sau discutii referitoare la propria creatie. Din acest motiv comentariile trebuie sa fie clare, bine concepute, scrise cu respect, si exprimate exclusiv in sens constructiv.

Evident ca autor al fotografiilor sau a problemelor expuse discutiilor trebuie pastrat acelasi sistem de valori, aceeasi moderatie, intelegere si respect fata de cel care-si cheltuie timpul pentru un comentariu adresat celui care expune. Sa nu uitam ca mesajele scrise pot parea mult mai dure si excesiv de taioase decat o discutie "live" undeva relaxati la o cafea.

IV. INACTIVAREA CONTULUI
Pentru pastrarea coerentei discutiilor, si pentru respectul fata de ceilalti pariticipanti nu stergem conturi. Cei care nu doresc sa mai participe pot sa-si retraga fotografiile, sa inactiveze contul insa nu se vor sterge comentariile inscrise in sectiunile site-ului.

 

V. DREPTURI

Trebuie sa aveti toate drepturile de autor pentru imaginile inscrise. Nu publicati sub nici o forma fotografii scanate din reviste, capturi de ecran din filme, fotografii gasite pe internet sau alte imagini care nu va apartin. In cazul in care observati nereguli legate de punctul de mai sus nu ezitati sa ne contactati pentru a sterge din baza de date fotografiile in discutie.

Drepturile pentru fotografiile inscrise pe site apartin implicit autorilor lor. Acestia pot fi contactati din pagina profilului lor. Site-ul badorgood ofera posibilitatea publicarii continutului sub licente Creative Commons. Mai multe informatii despre aceste licente puteti gasi la adresa: http://creativecommons.org/international/ro/

VI. FOTOGRAFII

1. Drepturi de publicare

Orice membru badorgood poate publica imagini. Fotografiile se inscriu pe site nemoderat. Verificati de fiecare data corectitudinea imaginii inscrise. (upload complet si corect)

Fiecare membru poate publica maxim 3 imagini/serii de imagini pe saptamana. Aceasta saptamana nu este calculata calendaristic (de luni pana duminica) ci este calculata pe o perioada de 7 zile. Aceasta limita este impusa din dorinta de a vedea imaginile in primele pagini cat mai mult, pentru a da timp participantilor de a le evalua, intelege si a putea face comentarii pertinente. Exista posibilitatea de a sterge o fotografie sau mai multe din cele 3 inscrise in ultimele 7 zile pentru a face loc alteia.

2. Date tehnice

Formatul fisierelor inscrise trebuie sa fie de tip .jpg salvate RGB. Dimensiunea maxima admisa este de 800px. In cazul in care imaginile incarcate sunt mai mari de 800px sistemul va redimensiona fotografia si o va afisa la o rezolutie de 800px latura mare. Nu exista o limitare dpdv al marimii fisierului (in Kb).

3. Sfaturi

Pentru ca aceaste pagini sa-si pastreze aspectul si functionalitatea este indicat ca imaginile sa fie bine scanate/salvate, fara zgarieturi. Inainte de publicare mai evaluati odata propria imagine la capitolele: idee, estetica, tehnica. Nu publicati numai de dragul de a vedea imaginea si numele dvs. pe site. Pe fotografii se accepta notele de proprietate.

Imaginile sunt expuse implicit pe un fond alb, optional vizitatorii pot vedea imaginea si pe fundal negru.

Pentru a veni in sprijinul celor care vizioneaza imaginea, odata cu publicarea fotografiei furnizati cat mai multe date tehnice posibile. Detalii despre aparatul foto, obiective, distanta focala, diafragma, iluminare, modul de scanare (pt. film) sau orice alte amanunte semnificative.

Titlurile fotografiilor, evident sunt lasate la aprecierea autorilor insa din respect pentru vizitatori si fata de design-ul site-ului nu publicati titluri cu siruri lungi de caractere, obositoare si fara sens.

Pentru o buna functionare si in sprijinul vizitatorilor nu uitati sa completati campul de TAG-uri. Acest camp este util atat pentru motoarele de cautare cat si pentru o buna organizare a imaginilor/seriilor de imagini inscrise pe site.

4. Comentarii

Comentariile aplicate fotografiilor cat si raspunsurile autorului trebuie sa fie constructive, prietenoase, tolerante, in folosul creatiei fotografice. Nu lasati fotografii necomentate, cei care expun au nevoie de parerile dvs, site-ul nu este o galerie ci se doreste un loc unde se discuta fotografie. Nu uitati ca pentru a primi comentarii trebuie in primul rand sa le oferiti.

VII. FORUM

1. Drepturi de publicare

Orice membru badorgood poate deschide discutii in forum. In momentul de fata publicarea noilor teme in forum este nemoderata. Orice intrebare sau problema legata de fotografie este bine venita. Va rugam insistent nu publicati nimic care nu are legatura cu fotografia. (in caz contrar post-urile vor fi sterse) Pentru probleme legate de functionarea si administrarea site-ului folositi formularul de contact: http://www.badorgood.com/feedback

2. Teme
Sunt binevenite exclusiv numai discutii legate de fotografie cu tot ce implica ea. (abordare artistica, compozitie, tehnica, comparatii, idei, estetica, prelucrari pe calculator, tips & triks, discutii despre noutati foto, portofolii, fotografia romaneasca etc..

Orice mesaje referitoare la functionarea site-ului, idei noi, nereguli sau alte asemenea mesaje trebuie trimise pe adresa admin@badorgood.com sau prin formularul de contact: http://www.badorgood.com/feedback

3. Sfaturi pentru publicare

Este important ca inainte de deschiderea topicului sa formulati cat mai exact problema pe care o supuneti atentiei in asa fel incat ea sa fie corect inteleasa de cei care vor sa participe la ea sau de catre cei care doar citesc. Nu uitati de TAG-uri si de un titlu corespunzator. Acest titlu poate fi oricand cautat de cineva pe internet si sa gaseasca aceasta pagina in folosul lui si poate al dvs.

 

VIII. STIRI

1. Drepturi de publicare

Orice membru badorgood este invitat si poate publica stiri in sectiunea noutati. In momentul de fata publicarea noilor stiri este nemoderata. Sunt binevenite exclusiv numai noutati legate de fotografie cu tot ce implica ea. Va rugam nu folositi aceasta sectiune in scopul reclamei unui anumit produs sau serviciu. In cazul in care doriti reclama pe site-ul badorgood contactati-ne la adresa admin@badorgood.com sau prin formularul de contact.: http://www.badorgood.com/feedback

2. Publicarea stirii

Este important ca inainte de publicare sa formulati cat mai exact stirea in asa fel incat ea sa fie corect inteleasa de cei care o citesc. In cazul in care stirea este preluata nu uitati sa specificati sursa.

IX. FOTOMARKET

1. Drepturi de publicare

Publicarea anunturilor in sectiunea fotomarket necesita calitatea de membru.

2. Obiectivul fotomarket

Sectiunea fotomarket este disponibila publicului larg. Badorgood nu-si asuma raspunderea pentru veridicitatea anunturilor sau pentru corectitudinea tranzactiilor. Rubrica este destinata in special persoanelor fizice.

Nu incurajam anunturile firmelor sau importatorilor de echipamente din Romania. Pentru sprijinirea miscarii fotografice si mai ales a participantilor la badorgood, acestia sunt invitati sa-si faca oferta cunoscuta prin metode mai controlate si mai usor de evaluat, design-ul site-ului permitand metode de promovare variate. Pentru alte relatii contactati-ne pe adresa admin@badorgood.com sau prin formularul de contact: http://www.badorgood.com/feedback

3. Anuntul

Nu publicati mesaje cu CAPS LOCK sau cu alte caractere care sa atraga atentia. Anunturile trebuie sa aibe un titlu corect si mesajul sa contina toate detaliile necesare. Pentru o mai buna comunicare, anuntul poate fi insotit de o imagine descriptiva.

NOTA: Badorgood isi rezerva dreptul de a modifica/imbunatati acest regulament atunci cand este cazul, in scopul unei atmosfere constructive, in folosul fotografiei.