VOT +++, BOG voteaza cu primarul
Gazduit de ROHOST

Intrebari frecvente


Cum se face selectia "Editor's choice" de pe prima pagina a site-ului?

Se iau in considerare voturile date de editorii site-ului, asfel ca, orice imagine publicata pe prima pagina trebuie sa primesca cel putin 2 voturi de la editori diferiti. Deoarece editorii parcurg toate imaginile publicate pe site, imaginile selectate vor aparea cu o intarziere de 3 zile de la data postarii lor. Fotografiile sunt ordonate dupa data (si ora) publicarii, descrescator, de la stanga la dreapta.

Nu pot adauga fotografii pe site. Unde e butonul de adaugare?

Pagina de adaugare imagini, foloseste Flash, daca butonul de upload lipseste, cel mai probabil aveti o probleme cu plugin-ul de Flash. Solutia este actualizarea la ultima versiune (gratuit), de pe pagina http://get.adobe.com/flashplayer/.

Am adaugat un post pe forum (o stire, un anunt) si peste cateva minute a disparut. Care e problema?

Fiecare sectiune in parte a site-ului are scopul ei, destul de bine definit si usor de dedus. Sectiunea de "Noutati" este pentru stiri din domeniul fotografiei, forumul este dedicat discutiilor pe teme legate de fotografie (si nu despre optiunile site-ului), "fotomarket" pentru anunturi din domeniul foto. Atunci cand consideram ca materiale postate, nu sunt adecvate scopului, sau nu sunt de interes general, ne pastram libertatea de a le sterge tocmai pentru a asigura un continut de calitate site-ului.

De ce nu pot incarca un avatar?

Cea mai frecventa problema in acest caz este cauzata de cache-ul browser-ului de web. Cel mai probabil avatarul sau fotografia de profil a fost incarcata pe server si poate fi afisata corect. Tot ce trebuie sa faceti, este sa reincarcati pagina (Refresh - F5).

Nu primesc comentariile pe email, desi am acesta optiune selectata. Ce pot face?

Daca folositi un serviciu de email free (yahoo, gmail etc.) exista posibilitatea ca emailurile trimise de noi sa fie "prinse" de filtrul anti-spam al respectivului serviciu. Pentru a rezolva aceasta problema, trebuie sa-i "spuneti" filtrului de spam, ca adresa de pe care noi trimitem emailurile (noreplay@badorgood.com) este una de incredere.
De ex. pentru Gmail urmati urmatorii pasi: - Creati un nou filtru - "Create a new filter" - la campul "From" introduceti adresa "noreplay@badorgood.com" si apoi "Next Step" - in ecranul urmator bifati "Never send it to Spam" si apasati pe butonul "Create new filter". Daca totul merge conform planului, ar trebui ca de acum inainte sa primiti comentariile pe email.

Cum adaug un fotoreportaj?

Pentru adaugarea unui reportaj, se foloseste acelasi formular (aceeasi pagina) prin care se adauga fotografiile singulare - in mediul de utilizator [+] Adauga / Imagine. Pentru adaugarea a mai mult de o imagine, se bifeaza optiunea "Serie de imagini". Pentru ca seria de imagini sa apara la sectiunea de fotoreportaj (ramanand in acelasi timp si in fluxul normal de imagini al site-ului), trebuie ca imaginea sa fie adaugata in grupul "Fotoreportaj" - pe aceeasi pagina, se expandeaza meniul "Grupuri" (click pe titlul "Grupuri") si se selecteaza optiunea "Fotoreportaj" din "Grupuri publice". Imaginile care apartin la grupul de fotoreportaj apar pe pagina la dimensiune maxima una sub alta si nu sub forma de thumbnailuri precum seriile obisnuite.

Cum se selecteaza "cele mai comentate" si "cele mai vizualizate imagini"?

Se iau in considerare imaginile care au primit cele mai multe vizualizari / comentarii in ultimele 7 zile. Se foloseste data publicarii imaginilor ca reper in stabilirea "castigatoarelor".

Ce inseamna "Autor ascuns"?

O imagine sau serie de magini poate avea "autor ascuns" daca a fost inscrisa intr-un grup care are aceasta optiune. De exemplu grupurile-concurs au setata optiunea de autor ascuns pana la data afisarii rezultatelor concursului (ex. "Eu si ai mei"). De asemenea, grupul "Anonymus" presupune ascunderea autorului pentru o perioada de 48 de ore de la publicarea imaginilor.
In perioada in care o serie are autorul ascuns aceasta nu va aparea nici pe pagina de profil al autorului.
O imagine/serie inscrisa intr-un grup cu autor ascuns nu poate fi inscrisa si intr-un grup in care autorul este afisat. Pentru inscrierea imaginii intr-un grup, se bifeaza grupul respectiv in forumularul de pe pagina de adugare imagini.

M-am inregistrat de curand, mi-am validat adresa de email dar nu pot intra in contul de utilizator. Ce pot face?

Inregistrarea pe BadOrGood presupune validarea contului de catre un administrator. Cererea de inregistrare poate fi aprobata sau refuzata, in oricare din cele doua situatii urmeaza sa primiti un email care va anunta decizia. Daca nu ati primit inca emailul care confirma activarea contului inseamna ca acesta nu a fost inca aprobat de administrator. Validarea adresei de email si aprobarea administratorului sunt doua lucruri diferite. Daca ati primit email-ul care confirma aprobarea pe site dar totusi nu puteti intra in contul de utilizator, va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact

De ce nu primesc comentariile pe email?

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va asigurati ca aveti setata aceasta optiune. Intrati pe pagina "Contul meu / Setari email" si bifati optiunea "Trimite email cu comentariile la materialele postate". Daca aveti selectata aceasta optiune si totusi nu primiti emailurile, cel mai probabil serverul dumneavoastra de email (Gmail, Yahoo sau altul) sau clientul dumneavoastra de email considera ca mesajele trimise de BadOrGood.com sunt SPAM. Emailurile continand comentariile, sunt trimise folosind adresa 'noreply@badorgood.com'. Trecerea acestei adrese ca 'sigura' in filtrul de spam, va rezolva problema in cele mai multe cazuri. Intre timp incercam sa rezolvam problema si emailurile sa nu mai ajunga in folderul de spam.

Am raportat o problema prin intermediul formularului de contact. De ce nu primesc raspuns?

Volumul de probleme la care trebuie sa facem fata este destul de mare. Daca am primit mesajul inseamna ca vom raspunde cat de repede posibil. Daca probleme raportata, iti gaseste rezolvarea in documentul de fata, nu vom mai raspunde la aceasta. De asemenea daca consideram ca limbajul folosit nu este adecvat ne pastram dreptul sa nu raspundem la mesaje.

Care sunt dimensiunile maxime la care pot sa incarc imagini?

Se pot incarca imagini la orice dimensiune. Ele vor fi redimensionate automat la dimensiunea de maxim 800px pe latura mare. Daca imaginea incarcata va fi mai mica de 800px pe latura mare, nu va fi redimensionata. De asemenea nu exista limita din punctul de vedere al dimensiunii pe disc (kb).

De ce se pot vota comentariile utile?

Orice comentariu postat este apreciat de autor. Nu este necesar sa subliniati acest fapt si prin votarea tuturor comentariilor. Scopul voturilor este acela de a incuraja critica constructiva.

De ce nu pot sa-mi votez propriile comentarii?

Este o problema la care inca mai cautam raspuns.

Ce este rankul? Le ce foloseste? Cum se calculeaza?

Rankul este un coeficient care este menit sa reflecte intreaga activitate a unui membru pe site. El nu reprezinta valoarea de fotograf a unui membru. Pentru moment nu exista functii ale site-ului care sa diferentieze membrii in functie de rank dar este posibil ca pe viitor sa introducem astfel de functii. Se poate spune ca nu foloseste la nimic si nu incurajam o activitate "orientata pe cresterea rankului". Totusi este de la sine inteles ca un membru cu activitate intensa si indelungata pe site ar putea avea o autoritate sporita in anumite circumstante. Algoritmul de generarea al rankului este destul de complex, si el poate suferi modificari in orice moment. Daca constatam ca un utilizator abuzeaza intentionat de sistemul de ranking este foarte posibil ca acesta sa si-l piarda. Ca multe functii noi pe site, este "work-in-progress", acceptam sugestii pe aceasta tema dar nu incurajam dezbaterile. BadOrGood este un site de critica fotografica nu unul de crescut rankuri.

Se pot preschimba punctele de rank in aparate DSLR full-frame sau obiective cu IS?

Nu, dar va puteti bucura de aprecierea comunitatii.