nikon 24-70 f2.8

praf dupa 2 sapt  dupa prima sapt am vazut un fir de praf si am sunat la f64 de unde l-am cumparat au zis sa sun la garantie la garantie mi-au cerut 180 ron si m-am lecuit acu la a 2 sapt vizibile fara blit se vad 7 fire de praf  e asa prost 24 70? l-am dat jos de pe aparat cam de 15 ori nu a stat fara capacul din spate sau in praf . acum imi zic ca sa il trimit la farantie sa il curete mai e bun obiectivul daca umbla in el?

Facebook Twitter StumbleUpon Delicious Digg
Rank: 1,733
2009-06-30 10:58:31

Praful in obiectiv nu se vede pe imagine, te agiti prea mult. Am obiective cu zeci de fire de praf in le si merg perfect. Daca ai puncte in imagine, ala e praf pe senzor.

Orice obiectiv zoom va avea praf in interior dupa o perioada, caci nu poate fi ermetic inchis, deoarece volumul de aer in el variaza dupa cum misti inelul de zoom, pe undeva trebuie sa intre si sa iasa aerul, odata cu el si praful. Sunt putine obiective cu constructie fixa, iar elementele optice sa miste doar intern.

Sa dai 180 ron pe scoaterea unui fir de praf mi se pare exagerat, oricum mai mult rau face dezasamblarea obiectivului si asamblarea la loc decat un fir de praf.

Rank: 582
2009-06-30 20:55:51

In descrierea obiectivului e trecut: "Lens barrel is built for comfortable holding while featuring a rugged design; zoom and focusing rings provide smooth operation. Engineered to Nikon professional D-SLR standards to effectively resist dust and moisture." Nu mi se pare normal ca in conditiile descrise de tine mai sus sa se intample asa ceva. Eu zic sa vorbesti la magazin sa ti-l schimbe. Verifica intai ce scrie in certificatul de garantie. Eu folosesc obiective fabricate acum 25 de ani care nu au prins nici un fir de praf pana acum. :)

Rank: 408

Am o intrebare... ai scris mesajul asta de pe telefon cu ochii inchisi sau in lacrimi ?

Pune frate macar la misto niste semne de punctuatie, ca m-a durut capul sa citesc pana la capat...

Rank: 653

Verifica sensorul sau oglinda

Rank: 818
2009-07-02 16:09:09

Vinde Nikon-ul si ia-ti Canon :D Orice obiectiv zoom prinde praf din cauza crearii de presiuni joase/vid in interior, in momentul manevrarii. Faptul ca exista praf in obiectiv, este din cauza ca ai avut praf in body, si a fost aspirat. Daca nu deranjeaza la foto, lasa-l acolo. Si curata-ti body ala, mai sufla-l de praf.

Adauga comentariu
2009-06-30 10:32:41 
vizualizari (533)
comentarii (5)
voturi (1)