de ce oare?
Dand curs propunerii lui Ciprian,din blog,am inceput sa "frunzaresc" bog-ul in cautare de poze care imi plac si care sa aiba maxim 5 comentarii.Tot cautand am observat un lucru:mi-a venit destul de greu sa gasesc,in pozele "contemporane",una care sa-mi placa si sa aiba maximul de comenturi,in schimb mi-a venit foarte usor sa gasesc,"in trecut",asa ceva.
De ce imi plac mai mult pozele de "atunci" si de ce cele de "acum" au mai multe comenturi decat celelalte?
e o intrebare retorica ? :)
rasfoind... Alberto Monteiro pe BoG?!:
http://badorgood.com/membri/fotex/fotografii
Stefan,prin intrebare retorica intelegi o intrebare construita intr-un anume fel,cu elemente retorice,sau o intrebare introvertita care nu necesita,neaparat,un raspuns din partea unor terti?In general se face confuzie cand se alatura cei 2 termeni.:)
Nu este o "intrebare retorica" si nici una introvertita.Chiar ma intereseaza daca parerea imi apartine doar mie sau si altora.
Da Siviu,cam asta am vrut sa spun.
Gresesc?
eu cred ca f putini aloca ceva timp sa aprofundeze un cadru,sau poate nu inteleg acel cadru...sunt foarte multe explicatii..dar pana la urma majoritatea decide....
Daca nu e o intrebare "retorica", e macar o intrebare-test?
Cred ca banuiesti si singur raspunsul.
pai inainte inca nu se formasera confreriile, cumetriile, prieteniile etc. care acum bantuie BOG-ul. iar lumea era reticenta in a se da "cunoscator",sau sa "vada" in fotografii ceea ce nici macar fotografului nu i-a dat prin cap. acum de cand se voteaza si se comenteaza mai mult cu dragul decat cu ochiul sau bunul simt, cand conteaza in primul rand numele celui care posteaza si mai putin ceea ce posteaza... situatia e cea remarcata de tine.
Aurel,presupun ca te referi la nr. de comenturi actuale.Nici.Dupa cum se poate observa,nu am pus problema de genul,oarecum inflamator:"de ce atunci la o poza buna se faceau doar 5 comenturi,dar destul de elaborate,iar acum la o poza proasta se fac 30 monosilabice"?
Bogdan,poate ai dreptate(si stim ca,pe undeva,ai,dar asta e alta mancarime),dar partea cu comenturile e oarecum conexa subiectului si am adus-o in discutie doar pt. ca facea parte din cerintele concursului.
Ce ma intereseaza mai mult e faptul daca mi se pare mie sau procentul de poze "bune" era mai mare acum 3-7 ani decat acum.Daca da,ce s-a schimbat in viata bog?
E imposibil sa nu stii raspunsul, e vorba de o observatie simpla, de bun simt. Nu stiu de ce vrei sa lasi impresia ca te-ai fi trezit dupa 3-7 ani dintr-un somn adanc si, brusc, lucrurile incep sa-ti puta. Si nici nu-mi dau seama unde bati (cu raspunsul indus de intrebarea ta). Vrei sa trezesti constiinte? Visezi o metanoia estetica in masa? Nu inteleg... De maine e vara iar, in locul tau m-as gandi, mai cu folos, la o bere rece.
Nu e vorba de un raspuns aici ci de o opinie.In loc sa-mi dai cu metanoia'n mufa(ce poza mea e aia,ca ma pierzi) nu e mai simplu sa spui:nu ba,te inseli,mie mi se pare ca acum,procentual,sunt mai multe poze "bune" decat acu' 3 ani?
Asa e, progresul universal e e de la sine-nteles, trebuie sa admit si fara sa ma uit ca prezentul musteste de poze bune!
Hai bre c-ai dat-o'n "metempsihoza"!
Deci,nu esti de acord cu mine si esti de parere ca "acu'" sunt mai multe poze "bune" decat "inainte".Bun,bravo!
Io am impresia ca esti ofticat ca poza aia cu papusa,excelenta dealtfel(cu toate ca puteai sa faci alta taiere)n-a primit decat 4 come si te superi pe sat.Si te razbuni pe mine!!!Nu mai spun d'alea cu pin'ola.Cine pravalia mea te pune sa te chinui degeaba?
Asa e cu nemultumirile, adauga si ca: n-am castigat la loto potul al mare, mi-a murit un peste din acvariu, soarele rasare enervant de devreme, tensiunea la priza nu e 220 constant, paginile din dreapta sunt intotdeauna cu numar impar s.a. Oare iti dai seama cat aberezi? Nu ma intereseaza raspunsul. Oricum n-ai cum sa-mi alungi impresia ca ai trantit sub'ectu' asta mai mult ca sa te auzi vorbind. Amuzant, de altfel...
cred, totusi, ca numarul fotografiilor bune a scuzut mai degraba procentual, in raport cu numarul total de poze incarcate. nu si in raprot cu numarul de fotografii bune pe saptamana fata de acum 3 ani, sa zicem.
Dar aceesi impresie o am si eu. Probabil ca a crecut mult numarul utilizatorilor 'neofiti' ca si consecinta a cresterii numarului de aparate foto/cap de locuitor si a faptului ca bxg a devenit mult mai cunoscut. Sunt sigur ca peste alti 3 ani lucrurile se vor aseza si vor fi mult mai multe fotografii bune.
:)))
Daca ne-am da seama cat aberam n-am mai comunica intre noi.Am preferat sa trantesc subiectul asta in locul unuia de genul:"ce sa aleg intre canon si nikon"?O fi amuzant de altfel,dar dealtfel constat ca nu te-a amuzat deloc.Ca dealtfel nici concursul.Poate bagi,totusi,niste propuneri,sunt curios.
Hai,relax,ca a venit vara si sezonul estival.Distractie placuta.
raspunsul la intrebare l-ai dat singur: erau mai putini care tranteau subiecte si fotografii
in rest sunt de-acord cu opinia de mai sus, numarul absolut al fotografiilor bune este mai mare acum, decat acum 5 ani.
Repet:nu e vorba de nr. absolut,e logic sa fie asa,nr. membrilor bog a crescut de cateva ori fata de acum 5 ani,ci procentual.