Canon EOS 5 35mm SLR, care ar fi cel mai bun obiectiv?
Tocmai mi-am achizitionat un eos 5, 35mm , si sunt curios dak imi poate da cineva cateva sfaturi referitor la un obiectiv mai decent (pentru un buget de student) . Va multumesc anticipat pentru participare .
Pai si eu fiind student.....te pot ajuta,
mmm intai sa cunosti diferenta dintre zoom si obiectiv fix,si sa stii de ce ai nevoie mai mare.Calitati au ambele.canon,sau alti producatori ,pentru tipul ala de montura de care zici tu au numai obiective de o calitate slaba(asta amintindu-ne de bugetul tau de student)insa daca cresti suma poate apare ceva mai decent (dar totusi scumpe) insa mai nou se folosesc adaptoare ,si astfel poti converti ceva foarte bun ,si la un pret relativ decent la camera ta ,De recomandat un obiectiv cu focala fixa de 50 mm ala e un "must have"
Canon 50mm/1,8 ieftin si bun.
28-135 IS USM
poate specifici si ce tip de fotografie vrei sa practici,peisaj,portret,sport,.....
pt schwartz carol: pai fiind student....trebuie sa fac proiecte pe mai multe teme...si peisaje si portrete....cam tot ce se poate...deci as vrea un obiectiv care sa fie cat de cat bun la toate...dak exista asa ceva:)
28-105mm 1:3.5-4.5 usm 220$ pe bhphoto
Recomand cu caldura 50mm cu 1.8... il detin si sincer, de la 2.8 in sus e la fel de sharp ca 70-200 4L... Eu unul nu l-as schimba decat cu un 50mm 1.4 sau un 85 mm 1.8 care sunt de 4 ori mai scumpe...
Exista totusi un downside... pe 35mm, 50-ul e un pica cam wide pentru portrete, dar inca e loc...
Cat despre wide-uri pentru Full frame... hmm... cam toate sunt interzise la pret... sincer nu stiu cum sa te sfatuiesc...
de acord cu d-nul Stanciu