Tokina AT-X 28-70mm f/2,8.....!?
A folosit cineva acest obiectiv pe un DSLR? Precizez ca nu este varianta Pro SV.Oare cum se comporta pe un Nikon D3.Prezinta distorsiune mare la 28mm.Nu am gasit nimic concret referitor la distorsiuni.
nu distorsiunile sunt problema obiectivelor 3-rd party ...
totusi, un D3 e o gramada de bani, nu mai sunt bani de un nikon 24-70 2.8 ?
am 24-70mm...
vreau sa ajut un prieten care nu are bani pentru o asemenea investitie..
pe ce aparat o sa-l foloseasca prietenul?
neatent tare dl Mircea..din enuntarea problemei se vede clar ca are D3.
repet,nu are bani de Nikon 24-70!..are doar un 50/1,8 si il mai dotez eu cand are nevoie,cu Nikon
24-120mm.
atunci cel neatent esti tu... crezi ca te intrebam ce obiectiv ai tu de mi-ai raspuns mai sus ca ai 24-70 ?
Am dedus ca tu ai D3-ul daca imi mentionezi ca ai 24-70...cum e si normal.
nu pt tine am recomandat 24-70 nikon... dar aia am zis mai sus...are bani de D3 dar nu are bani de 24-70 ?
Asta e un fel de....mi-am luat BMV, nu mai am bani de cauciucuri...merg cauciucuri de bicicleta la el ? ce parere aveti ? Se lasa prea mult ?
sa-si ia un samyang, se vorbea pe un forum de ele; romanii nu fabrica obiective? sau un pinhole, sau un lens baby; fara obiectiv nu se poate? trebuie sa stie d3-ul sa iasa din situatiile astea penibile
ei bine,nu mai are bani si vrea totusi un zoom cu plaja de mai sus,fiind ceva mai ieftin.
F64 vinde numai Samyang fixe si nici nu stiu daca produc zoom-uri.
intre timp s-a orientat catre Tamron 28-75mm..
trebuie sa incerce si singur sa se convinga....nu ?...
va multumesc pentru preocuparea de a da un raspuns pertinent prietenului meu,dar..tot nu am lamurit problema..chiar nimeni din marea comunitate BoG nu foloseste acest brand?
deci iti dai seama cit e de potrivit pe un D3...
da,ai dreptate..total nepotrivit
as prefera un tokina 11-16mm
Cristian...11-16mm nu merge pe full frame :)
aha..pt cropul meu e bun.multumesc de informatie