special pentru bog

vorbeam ieri cu un fotograf, incercand sa aflam de ce fotografiem.
si de ce punem poze pe bog?

am inteles ca cei mai multi de pe bog nu castiga(aproape)nimic din asta. de asemenea cei mai multi nu fac expozitii.

gandindu-ma la cei care depun un efort pentru fotografiile lor- merg in locuri speciale, asteapta lumina, etc -exista cazurile fericite de oameni care lucreaza numai din pasiune.

exista totusi unii care atunci cand declanseaza se gandesc la cum va arata seria pe bog si la ce va spune unu' sau altu'.
oameni care daca nu ar fi site-urile foto si feed-backul de pe ele, ar renunta cu timpul la a mai poza.

evit numele ca sa nu sune a barfa.

nu stiu daca e un lucru pozitiv sau negativ ca cineva sa se plieze pe stilul unui site, dar mi se pare grozav daca bog-ul a reusit asa o performanta. de a determina oamenii sa lucreze

Facebook Twitter StumbleUpon Delicious Digg
Rank: 1,984
2006-08-09 14:43:40
vorbeste cu un prieten nu cu un fotograf :) suna si firesc dar afli si mult mai multe :)
Rank: 744
2006-08-09 15:07:36
De ce pun poze pe bog? Nu stiu exact. Din inertie. Degeaba. Nu fac fotografii ca sa le pun pe bog. Le fac pentru mine. As putea foarte bine sa le pastrez doar pentru mine. De ce fotografiez? It`s the itch :).
Rank: 322
2006-08-09 15:16:45
din pasiune pt fotografie
Rank: 1,937
2006-08-09 17:21:24
pozez cand ma simt confortabil, am chef... si am sculele la mine, de ce? e greu de zis, tre sa gasesc un subiect sa ma inspire... o motivatie.
uneori car dejaba 3-4 kile in ranitza cate 2-3 zile, daca nu e... nu e si punct, mai bine beu o bere decat sa ma chinui :-) bine trag niste cadre sa zic ca am trecut p`acolo dar asta-i alta treaba :-P
se intampla, rar, dar se intampla... ca dupa ce ma chisc unpic mai bine (la bere) sa fiu mai motivat... si sa fiu ceva mai inspirat.
Lucrand pe film, si folosind un film la mai multe ture... am surpriza unor cadre de care am uitat... asta-mi place la film, asteptarea din momentul clik-ului pana vezi poza pe hartie...
Rank: 5,541
Filmul a murit...trăiască regele!
Rank: 487
2006-08-09 21:33:20
Foarte bun subiect Luiza !

Fac poze cu muuult mult timp inainte de net si, evident, de BoG.
Faptul ca BoG exista, este excelent: iti permite sa expui, sa fii criticat, apreciat, injurat etc.
Chiar si injuratura trebuie apreciata cand este facuta cu dibacie.
Insa mai sunt multe site-uri asemanatoare (poate prin vehementa, nu :) ).

A face poze doar pentru feedback ?! Mi se pare o prostie si, dpdv-ul meu, e sustinuta prin anterioarele.

Parerea mea.

Numai bine !

PS:
OoT:
Sorin: te alinti ! Mai tii minte cand au murit ceasurile analogice ?! ;)
Rank: 514
2006-08-09 23:01:03
BoG este un mod excelent de a hrani orgoliu. Mai ales daca postezi doar aici. Subiectiv, irelevenat.
Nimic interesant. certuri, linguseli patetice cu unicul scop d a primi in schimb un "bravo" d la maestru. Plictisitor. Ask anyone.
Rank: 1,687
2006-08-09 23:11:03
Punem poze pe BoG pentru ca nu ne putem critica singuri, pentru ca incercam prin asta sa-i criticam pe altii (pozitiv sau negativ - nota bene), pentru ca vrem ca ceea ce am vazut noi sa vada si altii (poate sa si inteleaga), pentru ca de asta este fotografie, de asta este un mod de exprimare, vrem sa intelegem ce inteleg altii din ce vedem noi, pentru ca apoi sa ne intelegem pe noi insine...

... pentru ca nu cunoastem destule cuvinte care sa ne poata ajuta sa nu avem nevoie de fotografie pentru "transmitere mesaj".

Al vostru cu respect, ma-nclin, abia am inceput, Mihai...

Rank: 1,032
2006-08-09 23:29:52
da, mihai, asta e idealul si in viziunea mea. cati gandesc oare cu adevarat asa? cati vad ceea ce fac ei ca pe o arta prin care se cunosc mai bine pe ei insisi? nici nu stiu daca se poate cere asta oricui.

Credeti si voi ca exista oameni care daca nu ar exista site-urile de dezbateri foto, nu ar mai fi fotografi?
Rank: 1,687
2006-08-09 23:40:56
De o vreme incoace, cred. Si mai cred ca nici acum nu sunt chiar fotografi...
2006-08-09 23:49:19
si daca totusi vor deveni? vor "fura"...
e meritul site-urilor
Rank: 481
2006-08-10 07:40:47
dar `maestrul` nu are nimic de comentat?:))
Rank: 487
2006-08-10 09:36:44
Luiza, la prima ta intrebare, raspund categotic da ! Cu amendamentul lui Mihai :)
2006-08-10 09:43:27
ce maestru cosmin?
Rank: 1,624
De ce poze pe bog? Pentru ca este un loc in plus in care sa arati ce lucrezi si in care incerci (dar nu prea reusesti) sa primesti comentarii care sa te ajute; iar uneori, cand le primesti, le respingi cu salbaticie. (vorbind acum la modul general)
Dar revenind.

Mai demult lucram "pentru" deviantart.
E un moment periculos acela din care incepi sa lucrezi pentru un site, avand in minte cam cum or sa arate fotografiile pe el si cam ce comentarii o sa primeasca. Un site nu trebuie sa denatureze munca ta. Un site este pur si simplu un loc in care eventual iti mai expui fotografiile, nu un loc care iti dicteaza si in tendintele caruia trebuie sa te inscrii.
Daca ti-ai face site personal, ar fi acelasi lucru, ca scop. Si anume, ti-ai expune lucrarile. Partea sociala, cu dragalasenii si aprecieri cu "+" sau "nu-mi place" trebuie sa te lase rece, atata vreme cat critica primita nu este constructiva.

Recomand o pauza de bog. Asa am patit si eu, mai demult, dupa cum ziceam, cu deviantart. Iar atunci cand mi-am dat seama, am parasit siteul si am lucrat *pentru mine*. Acum public din nou acolo si aici, insa nu mai imi pasa de *loc* si nu il mai consider drept o motivatie, dat fiindca nu imi critica fotografiile fotografi profesionisti, jurizarea concursurilor nu este facuta de profesionisti.. deci de ce sa imi pese. Iar ceea ce am scris in propozitia de mai sus se aplica atat la devart, cat si la bog.
De obicei nu comentez, insa crede-ma, daca exista ceva luminos in tine, ceva special, va fi indobitocit de "masa de artisti", de "comentariile" lor si de "trend".
Singurul lucru de care trebuie sa fii dependenta este uitatul peste fotografii, multe fotografii, multe picturi, multe filme, ganditul si gasitul unor scheme de iluminare viabile, multe comentarii din care ai ce invata. Asta este singura dependenta pe care deocamdata o recomand.

Te rog sa ma scuzi daca ce am scris a sunat prea "dur", dar asa vad eu lucrurile, iar de obicei spun ce gandesc.
Sper ca a fost de ajutor, intr-un fel.
2006-08-10 09:59:04
asta da raspuns! multumesc!
Rank: 744
2006-08-10 09:59:29
Dragos, daca tu vezi doar linguselile si mizeria atunci e grav. Sa stii ca din cand in cand, foarte rar, mai apar si fotografii bune pe aici si oameni care se mai straduiesc inca sa faca fotografii ok.

Cristiana, fa fotografii pentru tine, nu ca sa le pui pe net sau sa le arati altora. Tu trebuie sa fii multumita. Iar evaluarea poti s-o faci tot singura uitandu-te in carti/albume foto (gen cele de la National Geographic, The Decisive Moment, etc).

Faza cu maestrii/guru/lideri de turma e cea mai preiculoasa.
Luiza : CU placere.

Gelu : Stai linistit, taman ce am scris mai sus ca fac fotografii/manipulari pe gustul meu, nu al "trendului". Ceea ce doresc si tie.

Gelu : Stai linistit, taman ce am scris mai sus ca fac fotografii/manipulari pe gustul meu, nu al "trendului". Ceea ce doresc si tie.

Rank: 1,938
2006-08-10 14:02:19
Fotogrfia, ca multe alte arte, este un mod de comunicare. De aceea BOG si orice site de fotografie, de aceea expozitiile. Pentru comunicare. Nu fac fotografii ca sa-mi comunic mie ceva. Fac fotografii pentru ca imi place. Si incerc sa si transmit ceva prin intermediul lor. Daca reusesc sau nu asta este alta discutie.
Toate cele bune!
Rank: 387
2006-08-10 17:29:58
Eu consider fotografia un mod de exprimare. Nu toti puteam sa ne exprimam in cuvinte. La mine a inceput cand eram mica. Atunci faceam poze pentru ca stiam ca voi creste si vroiam sa pastrez pentru mine anumite momente pentru cand voi fi mai mare. Dupa care pauza de cativa ani buni. Atunci nu aveam nevoie de parerea celorlalti despre ce faceam eu.
Acum insa vreau sa invat sa fotografiez si poate sunt naiva dar inca mai cred ca din toti acei utilizatori ai acestor tipuri de site-uri se gasesc unu, doi de la care ai ce invata. Mai sunt si oameni care dau sfaturi constructive.
Rank: 12,250
2006-08-11 15:52:02
:)
Rank: 875
2006-08-11 17:04:49
De ce bog ?
De ce fotografii ?

:):)

"Just do it !"
Rank: 608
2006-08-13 20:48:26
Pentru mine BOG este un fel de cafenea, unde ne intalnim mai discutam pareri pe forum, expunem, ne criticam, ne injuram, ne vin idei pentru viitor, cu alte cuvinte ne simtim bine.Cred ca este important faptul ca BOG a reusit sa stranga in jurul lui o intreaga comunitate.
Rank: 293
2006-08-24 20:49:26
luiza am auzit ca esti din Timisoara?
2006-08-29 00:07:29
salutare dan, da din Timisoara sunt
Rank: 3,036
2009-08-30 15:03:46

este un mod de a afla ceva despre tine,despre altii asemenea tie,un mod de a intra in belele daca nu le ai asta daca te lasi prins fotografiend ce nu ai avea voie,o forma de consolare ca nu esti singurul prost,sunt altii si mai si,...ar mai fi.......................

Rank: 174
2009-09-02 21:05:17

Fotografiez pentru mine, nu apreciez foarte mult pe cei care o fac pentru bani (defectul meu- spun defect pentru ca mai toti concep ca este normal sa faci bani din foto :)) la mine nui cazu) intru si pe BOG si pe alte situri... motivul este simplu, comunitatea simt nevoia de socializare, si recunosc ca simt nevoia si de critica, ma ajuta mult sa vad greseli care innainte de postare parca le mai scap ...

Adauga comentariu
2006-08-09 14:31:27 
vizualizari (1149)
comentarii (29)
voturi (2)