Pinhole
am pus cateva poze realizate cu un aparat pinhole confectionat dintr-o cutie de suc. ati incercat asa ceva? ceva rezultate? pt mine conceptul e nou si ma intrebam cat de cunoscut e pe la noi
Link rapid catre fotografiile tale
Am tot experminentat cu procesul
Autoprotret developat digital / contact / Cutie de vospea sub iarba / peisaj pe malul apei tot cu cutia mea de vopsea cu filmul inserat circular
Aparat foto din hartie (creat sa semene cu un apart conventional)
Cateva linkuri utile daca esti intresata de asa ceva
este destul de cunoscut:),pentru unii.
in targoviste s-a organizat chiar pinholeday,eveniment organizat de asociatia Fotochindia.
exista din cate stiu si un blog al stenopistilor din romania:).
Tot acolo am facut si cea mai mare stenopa din romania: http://www.pinholeday.org/gallery/2009/index.php?id=1161
super
multam fain. de lomo.nimic.org am aflat de curand. m-am inregistrat .. insa nu reusesc sa pun poze .... ce imi scapa?
thx
Cred ca trebuie sa-ti faci upgrade la Flash. Intra la ei pe forum si intreaba: http://lomo.nimic.org/forum/
dat mail
astept
eu vreau sa fie pinhole o tehnica a fotografiei home made ca sa zic asa,sa nu cumva sa afle chinezii ca ne place ,ca o sa umple piata cu plasticarele ieftine pe care o sa scrie mare "autofocus pinhole camera " doar ca sa o vanda LOL
Ai rade dat toate aparatele foto "spy" sunt pinholuri cu senzori foarte mici, deci chinezii ti-au luato in fata.
Yupi membra noua :P
yupy back2u
:-)
am vazut un experiment in acest documentar,care apropo recomand,The Genius Of Photography.
intr-o camera complet intunecata artistul a facut o gaura prin care patrundea lumina,astfel pe perete a aparut imaginea....pare ireal...era reflectia unui canal venetian,gondole in miscare..etc...tehnis vb se poate...practic???
se poate si practic:).eu am auzit de un experiment asemanator:nu mai stiu exact in ce tara,s-a facut aceeasi chestie[intr-o camera fara nici o sursa de lumina,s-a dat o gaura in perete.Apoi peretele pe care pica imaginea a fost tratat cu emulsie fotosensibila,creeand astfel cea mai mare stenopa din lume]
Mai e si legenda aia cu DaVinci.el nu putea sa doarma decat in intuneric complet.Intr-o zi a vrut sa doarma dupa masa,a acoperit toate ferestrele cu cearceafuri etc,pentru a face intuneric in camera,dar a ramas o mica gaura prin care intra lumina.acesta a observat cum imaginea de pe strada se vedea pe peretele lui,intoarsa,si neclara.A studiat fenomenul si asa s-a scris un nou capitol in optica:)
"tehnis vb se poate...practic???"
Experimenteaza la scala mica: ia o cutie, o bucata de hartie fotografica, substante pentru developare si fixare, si incearca. Nu e atat de complicat. :)
Se vede ca v-ati nascut cu digitalul in mana. LOL.
are dreptate creepy.
dar e mai greu decat pare;)
trebuie sa ai cunostinte de tehnica fotografica...sa zicem minime:)
eu am o stenopa facuta dintro cutie de parfum STR* [ca sa nu fac reclama:))],si inca una facuta dintr-un zenit ttl.si da:)functioneaza:).dar trebuie sai ai o camera perfect obscura
e mai simplu cu film decat cu hartie fotografica
asa faci filmul si il duci la developat ... :-) adica investitia de bani si timp e mai mica