Nikon F3
As avea nevoie de un sfat: cine stie pe cineva (care are un var care stie pe cineva) care imi poate repara un Nikon F3 in Cluj Napoca? Acu' pot sa-l si trimit prin tara, dar as prefera sa fie in ceea ce scriitori ar numi meleagul de bastina al subsemnatului. Habar n-am ce-a patit, nu i-am facut nimic, shutter-ul nu mai merge, iar trasul filmului se blocheaza la jumatatea distantei. Apreciez orice sfat.
shutterul depinde de o baterie; armarea partiala nu stiu de la ce se trage; te pot ajuta cu o posta si un mers la nenii de la miva, ei cred ca-l pot repara dar daca nu e ceva mecanic, s-ar putea sa coste mai mult
Adica levierul de armare face doar jumatate de cursa dupa care se opreste si revine in pozitia initiala? Daca este asa, nu-l da deocamdata la reparat, daca nu-i graba. Nu stiu daca maine, dar poimaine seara maxim iti pot da un raspuns. Am avut aceeasi problema cu un Minolta XD-5 cumparat drept cadou pentru o prietena si am rezolvat-o. Nu era nicio problema de fapt, ideea e ca uitasem eu ceva sau facusem ceva gresit. Acum nu imi aduc aminte ce si cum am facut, insa ma voi vedea cu aparatul respectiv zilele astea si imi voi aduce aminte, daca nu-i dai de capat pana atunci. Dupa care iti voi spune!
Salutare!
@vlad, daca ai putea ar fi de mare ajutor. nu s-a bulit in mina mea, ceea ce reduce si mai mult sansele de a-mi da seama ce are. nu ca m-as pricepe cine stie ce, dar macar as putea da niste indicii mai concrete.
@adrian, nu am facut eu nimic gresit, o vreme levierul functiiona dar nu puteam declansa decit de la butonul de linga obiectiv, nu de la shutter-ul de sus; acum nu mai merge nici acela.
@stanciu, ficiorii aia de la raparatiifoto.com sint buni de ceva? nu am fost niciodata, dar din cite am auzit e un loc de evitat.
nu sunt chiar ficiori, e un domn destul de in varsta, cu experienta de zeci de ani in reparatii foto. Eu zic ca e tata lor. Il cheama Zeno Reinhardt, poti sa-i dai si un goagal.
De acord cu dl. Stanciu!
Am dus si eu de mai multe ori camere de foto la el. Daca cineva poate sa ti-o repare, e dl. Reinhardt. Desigur are si un pret.
@stanciu, nu cunosc nimic despre ei, sau el, dar prin oras am auzit ca nu sint multumiti (formulare politicoasa) de el. acu' inca un adevar e ca virgula contextul intotdeauna viza reparatiile de DSLR. il voi duce la dl. Zeno Reinhardt, mai mult pe principiul ca rau n-are cum sa-i faca. plus ca, daca doi ma sfatuiesc acelasi lucru, ar fi destul de cuminte sa-i ascult :)
@csongor, multumesc pentru sfat. cit timp nu costa mai mult decit unul in stare de functionare pe ebay, e ok. in plus, nu prea am de ales.
va multumesc tuturor pentru timpul si sfaturile acordate.