Fotografii
"Cea mai buna camera este trepiedul"
2004-06-09
photoshop save for web si dai pana in 100 kb pe la 80 deje se vede f bine. Fotogrfaii clare adica sa le dai sharpness in Photoshop sau cum? Fii mai specific poti sa setezi din camera sau sa dai un Unsharp mask din photoshop
2004-09-26
Trepiedul, telecomanda sau cablul de declansare, mirror lock-up si un obiectiv cu focala fixa. Sunt si zoom-uri bune dar costa mult si oricum nu ating calitatea imaginii pe care o obtii de la un obiectiv cu focala fixa.
Eu am fotografiat trei ani cu un zoom lung si prost (Tokina 28-210 mm/F3.5-5.6) si nu stiam de ce ies ca naiba pozele. Pana la urma am constatat ca am un fund de borcan pe aparat si am remediat urgent problema.
Eu am fotografiat trei ani cu un zoom lung si prost (Tokina 28-210 mm/F3.5-5.6) si nu stiam de ce ies ca naiba pozele. Pana la urma am constatat ca am un fund de borcan pe aparat si am remediat urgent problema.
2003-12-30
Cum fac eu pentru majoritatea fotografiilor: obiectiv cit mai "sharp" (eu folosesc un 50mm), film de ISO <= 100, revelator microgranular, scanare la rezolutie mare de pe film, iar in PS (in cazul in care vreau s-o aduc la "web-size") image resize (bicubic interpolation), unsharp mask (60-80%, 0.6pixels, threshold 0). Pentru imagini la rezolutie mai mare, parametrii unsharp mask-ului trebuie ajustati, iar pentru print-uri de mari dimensiuni nici nu mai are sens: vei reusi doar sa obtii granule mai clare, sau efecte nenaturale.
La SLR-urile care permit, mirror lock-up are sens mai mult la macro sau cu teleobiective lungi; eu nu l-am prea folosit. Are rost doar folosit impreuna cu trepied si telecomanda (sau declansator flexibil).
La SLR-urile care permit, mirror lock-up are sens mai mult la macro sau cu teleobiective lungi; eu nu l-am prea folosit. Are rost doar folosit impreuna cu trepied si telecomanda (sau declansator flexibil).
2005-02-03 21:07:04