VOT +++, BOG voteaza cu primarul
Gazduit de ROHOST

E- taclale.....despre fotografie, arta


Si ceo mai interesa un fotograf sau fotografa in general si de simti nevoia sa povesteasca ceva si celorlalti, fara atacuri directe la ceilalti membrii ai Forumului de discutii BadorGood, la o mica cafeluta , berica vinishor sau o citronada(desigur toate virtuale) atunci esti binevenit aici. Totul este ca aceste discutii sa fie constructive, din care fiecare sa poata extrage o idee buna pentru activitatea lui fotografica de zi cu zi , un pont bun unde se poata cumpara ceva necesar trusei fotografice , o fotolocatie demna de 3 filme si-un blitz, o publicatie noua ce a aparut, un articol dintr-o revista de specialitate, sau simplu sa-si expuna parerea asupra unei excursii, tabere de creatie, vernisaj de arta si fotografie, un film sau ceo mai fi legat de cultura . Totul depinde de noi ca aceasta pagina " BadorGood " sa poata exista, cizela, finisa si maturiza in folosul fotografiei romanesti.
Facebook Twitter StumbleUpon Delicious Digg
membru din
2002-05-23
2002-06-20 09:36:07
Am admirat astazi pe site-ul revistei PC Magazine Romania lucrarile premiate la concursul de fotografie digitala organizat nu demult de Hewlett Packard Romania. Merita vazute, inclusiv nominalizarile la toate cele trei categorii! Fotografia premiata la categoria "Eseu" realizata de Stefan Cios m-a impresionat foarte mult. Cred ca ar fi un lucru bun daca i-am putea avea pe "badorgood" pe cāt mai multi dintre cei premiati/nominalizati la acesta manifestare.
membru din
2002-03-18
2002-06-20 10:30:02
Eu am facut parte din juriu.Marturisesc ca imaginea cu ciinele mi-a ramas si mie intiparita in memorie. Adevarul acum este ca la punctul de vedere calitativ si de face publicul romanesc sa perceapa fotografia buna si calitate, cit si sa invete sa faca imagini bune, este o munca imensa care poate fi realizata numai impreuna de noi toti, chiar si aici la badorgood.
Sincer sa fiu mai este mult de facut.
Desigur ca Domnul Stefan Cios ar trebui invitat aici, si chiar la mica cafeluta virtuala de aici sa ne povesteasca citeceva despre realizarea aceste imagini.
membru din
2002-03-18
2002-06-20 10:39:20
Cei interesati sa vada aceste imagini o pot face la adresa urmatoare:

http://www.pcmagazine.ro/concurs-foto/index.shtml

membru din
2002-03-26
2002-06-20 16:54:10
www.masterofphotography.com
Un site cu o gramada de poze bune si clasice.
membru din
2002-04-27
2002-06-21 05:03:31
www.artistic-nudes.com
membru din
2002-03-18
2002-06-21 15:25:12
Welcome to the Bodega " E - Taclale "

Daca tot am deschis noul local unde se mai sta la o tacla micuta despre una si despre alta, nu ar fi frumos din partea mea sa va tin asa pe uscat si sa nu va ofer cite o bere buna si rece. Deobicei in perioada de vara se bea o Weiss Bier care sunt de mai multe sorturi. Dunkel(inchisa la culoare) Heller(deschisa la culoare) Kristal(care se serveste cu o felie de lamaie). Moda aceasta cu berile albe, este de vreo citiva ani buni in Germania si usor, usor a inceput sa se raspindeasca si in toata lumea. O alta bere bauta cu placere vara, dar numai in regiunea Koeln- ului este " Koelsh " o bere ceva mai apoasa, dar placuta la gust. O alta bere interesanta , bauta in special in regiunea Duesseldorf-ului este " Alt Bier " . Este o bere placuta la gust, si inchisa la culoare. Dintre cele mai cunoscute beri din sortul " Alt Bier " sunt Diebels Alt, si Hannen Alt. Un pont de la mine este Schumacher Bier, care este excelenta. Un alt sort de bere baut cu placere aici este Pils-ul, aromat,amarui,foarte placut la baut. Unele dintre cele mai bune pils-uri din lume am sa le pun intr-un top 10 la linkuri. O alta bere intrata de curind in "moda" este Schwarz Bier(Bere neagra, poate mai stiti Diplomatu cehesc din anii 70 din Romania) care iara este placuta la gust si baut. Normal ca pe linga bere se servesc diferite gustari, cum ar fi cirnaciori, Fleischkaesse cu Bratkartoffel, Schweine Haxe(pulpa de porc la cuptor cu sos de bere, un deliciu) sau diverse frigarui. Cind veniti prin Germania si aveti pofta de vreo bere puteti comanda in felul urmator:

Ein " Helles " , bitte .....O juma de litru, deobicei in gradinile de vara se serveste .La fel ca si " Dunkeles " inchisa la culoare, si mai dulceaga....e ceva maltz mai mult in ea.

Ein " Pils " , bitte......dureaza 7 minute pina este gata, deci nu va impacientati.....

Ein " Weiss Bier " , bitte ....(dunkel-inchis-helles-deschis-kristal)

Sortul de bere " Export " -ul care este mult apreciata in Romania, este de fapt bere muncitoreasca pe aici. Oricum citeva linkuri interesante:
Alt Bier

http://www.beerflavor.com/styles/dusseldof_altbier.htm

http://www.walker-online.com/altbier/

http://www.schumacher-alt.de/home.html

http://www.schloesser.de/

http://www.frankenheim.de/


Weiss Bier:

http://www.schoefferhofer.de/

http://www.hopfweisse.de/

http://www.schneider-weisse.de/

http://www.paulaner-consult.de/

http://www.erdinger.de/

http://www.tucher.de/

http://www.franziskaner-weissbier.de/


Koelsch:

http://www.dom-koelsch.de/

http://www.frueh.de/

http://www.gaffel.de/

http://www.bier.de/giesler/gies00.html

http://www.gilden-koelsch.de/

http://www.kueppers-koelsch.de/

http://www.paeffgen-koelsch.de/

http://www.peters-koelsch.de/

http://www.reissdorf.de/

http://www.sion-koelsch.de/

http://www.suenner-koelsch.de/

http://www.zunft-koelsch.de/


Pils

http://www.paulaner-consult.de/

http://www.herforder-pils.de/

http://www.freiberger-bier.de/

http://www.egger-bier.at/index2.html

http://www.fuerstenberg.de/

http://www.andechs.de/index_flash.html

http://www.bischoff-bier.de/

http://www.flens.de/

http://www.loewenbraeu.com/

http://www.rothaus.de/index1.htm

http://www.kronen.de/

Bere Neagra:

http://www.koestritzer.de/

Top 10 Pils de la mine

http://www.warsteiner.de/de/homepage/index_home.asp

http://www.veltins.de/

http://www.pilsner-urquell.de/

http://www.jever.de/

http://www.krombacher.de/

http://www.radeberger.de/

http://www.bitburger.de/

http://www.koenig.de/

http://www.rothaus.de/index1.htm

http://www.brinkhoffs.de/index2.cfm?Version=0

Diverse cu bere Screen Saver

http://www.bildschirmschoner.de/savers/content/DContent0334.html

Bursa berilor

http://www.bierboerse.com/

In septembrie 2002

http://www.drinktec-interbrau.de/

In noiembrie 2002

http://www.brau-beviale.de/d/

Buna

http://www.brauer-bund.de/index2.html

Chestia acu e ca eu nu mai beau bere de vreo citiva ani buni. Dar ce conteaza, bea nevasta-mea. In multe dintre adresele prezentate sunt foarte multe imagini si informatii utile. Oricum eram dator mai de mult la o discutie despre o imagine cu bere ,de citeva informatii.

In curind dau drumu si la tonomat.Pina atunci treceti la tejghea si va serviti o bere mica si rece....http://www.warsteiner.de

membru din
2002-03-18
2002-06-21 15:49:37
Era sa uit. Mai e una buna de la noi din judetu Hessen. Si anume Licher Pils. Are citeva imagini cu tema naturii, bune.

http://www.licher.de

membru din
2002-03-26
...caldura,caldura dar nu uitati,totusi,un cub de gheata si:

http://www.absolut.com

membru din
2002-03-18
2002-06-21 16:59:03
Si pentru Danciu???Ca vernisajul din Timisoara tot nu la-ai anuntat.
membru din
2002-03-18
2002-06-21 17:04:30
Am fost la absolut(credeam ca e vodca)dar merge unu si nu se mai termina drumu ala....

La imaginea ta cu pajistea si mieii electrici iti scrisesem o pagina intreaga si cind am apasat pe send s-a evaporizat. Nu mai e. erau si linkuri cu Pro Light,discoteci,etc,etc....ca acolo bate imaginea. Am sa mai intru odata pe pajiste cind mi-oi lua pledu din timp.Baga imaginea la astia:http://www.techno.de/cgi-bin/tool/picturizer?feature=party

http://www.u60311.net/

membru din
2002-03-26
scuze.pozele sunt tot acolo(Clubul The Note,str Mehadia nu stiu ce numar)dar ca sa-mi sterg pacatele am pus o informatie la news chiar acum :)
si daca tot suntem la iarba verde:

http://www.cannabis.com

membru din
2002-03-18
2002-06-21 17:12:01
Am vazut.Dar iara fara datele vernisajului.
Nu le am pe astea cu coffe shopuri olandeze. Dar am vizitat citeva la Amsterdam, si e foarte distractiv, de ceea ce vezi.A devenit o idustrie intreaga, cu carti, bibelouri,si desigur iarba........
Pai asa ajungeti daca luati iarba....

http://www.raversonly.com/pictures.shtml

membru din
2002-03-18
2002-06-21 19:02:57
Celin Peteanu:
In revista MAX este o categorie de imagini Erotice, de Top Models etc,etc. Fiecare se uita unde vrea in principiu, dar extrage ceea ce este bun pentru el. Acolo sunt citeva portofolii interesante.
dd
P.S. Va rog nu mai comentati in rubrica de News!!!
Comentati aici....http://www.max.de/eroticart/index.html?aid=814269

membru din
2002-03-26
vernisajul a fost alaltaieri,cred:)nu stiu...eu nu prea merg la vernisaje.oricum,am fost azi...adica ieri(deci vernisajul a fost rasalaltaieri :))si biletul era 5 mii pentru studenti/elevi si 10 mii pentru restu muritorilor.am intrat si,ce credeti?,"plasatoarea" sau cum ii spune era BEATA!!!...ha ha ha...si s-a uitat la barba mea si m-a intrebat daca sunt student.i-am spus in gluma ca sunt elev si s-a suparat de mama focului,mi-a zis ca ar trebui sa MA POCNEASCA ca-i tare necajita ca fica-sa a picat examenu de capacitate si eu o iau la...asa ca m-am uitat la poze si eram singur cu ea in expozitie si erau poze faine da eu ma simteam cam incurcat,ca pe scari tipa mi-a facut morala ca sar calu cu glume din astea,dar pana la urma mi-a trecut stresu si ei la fel ca a adormit pe scaunu de la intrare...ha ha ha...si cand am iesit mi-a dat un caiet dragut facut de britishcouncil din care v-am scris la news niste randuri :)
membru din
2002-03-26
vernisajul a fost alaltaieri,cred:)nu stiu...eu nu prea merg la vernisaje.oricum,am fost azi...adica ieri(deci vernisajul a fost rasalaltaieri :))si biletul era 5 mii pentru studenti/elevi si 10 mii pentru restu muritorilor.am intrat si,ce credeti?,"plasatoarea" sau cum ii spune era BEATA!!!...ha ha ha...si s-a uitat la barba mea si m-a intrebat daca sunt student.i-am spus in gluma ca sunt elev si s-a suparat de mama focului,mi-a zis ca ar trebui sa MA POCNEASCA ca-i tare necajita ca fica-sa a picat examenu de capacitate si eu o iau la...asa ca m-am uitat la poze si eram singur cu ea in expozitie si erau poze faine da eu ma simteam cam incurcat,ca pe scari tipa mi-a facut morala ca sar calu cu glume din astea,dar pana la urma mi-a trecut stresu si ei la fel ca a adormit pe scaunu de la intrare...ha ha ha...si cand am iesit mi-a dat un caiet dragut facut de britishcouncil din care v-am scris la news niste randuri :)
membru din
2002-03-26
dial up de romania :)
membru din
2002-03-18
2002-06-21 19:25:31
Mishto comentariile de vernisaj. Pai n-a facut si tu niste imagini din salile expozitiei??
membru din
2002-03-18
2002-06-21 19:26:55
__________________________________________________
Scurt intermezo si pentru Fotografi!!!
primite de la un prieten din Canada:


Bine de stiut si pentru FotografiLegile nescrise (pāna acum) ale filmelor americane

1.Orice razie a politiei trece cel putin odata si printr-un club striptease.
2.Fiecare numar de telefon din America īncepe cu 555.
3.Daca esti urmarit prin oras, cel mai bun loc pentru a te ascunde, este o
parada a sfāntului Patrick. Indiferent ce luna a anului este sau daca esti
īntāmplator īn Nagasaki.
4.Paturile au paturi, cearsafuri sau plapume īn forma de "L" care femeilor
le ajung pāna deasupra sānilor iar barbatilor pāna la talie.
5.Fiecare punga cu cumparaturi contine cel putin o bagheta (baton).
6.Oricine poate sa aterizeze cu un avion daca cineva, din turnul de control,
īl īndruma corect.
7.Rujul de buze este permanent. Chiar si sub apa.
8.Sistemul de ventilatie este ascunzatoarea perfecta. Chiar daca o cladire
va fi īntoarsa cu susul īn jos, pentru a fi gasit, nimeni nu va cauta īn
sistemul de ventilatie. Īn afara de asta prin sistemul de ventilatie poti
ajunge (nevazut) orinde īn cladirea respectiva.
9.Daca trebuie sa reāncarci arma de foc, ai īntotdeauna la īndemāna munitie.
Chiar daca īnainte de asta nu ai mai avut nici un glonte.
10.Vei supravietui orice razboi si orice lupta atāta timp cāt NU arati poza
iubitei (sau a sotiei) care te asteapta acasa.
11.Nu trebuie sa vorbesti germana pentru a juca rolul unui ofiter german. Un
accent puternic ajunge pentru asta.
12.Daca un oras este amenintat de o catastrofa sau de un monstru, prima
grija a primarului este o expozitie sau veniturile provenite din turism.
13.Turnul Eiffel poate fi vazut de la oricare fereastra din Paris.
14.Un barbat va īncasa, fara sa clipeasca, lovituri, pumni, picioare sau
gloante si va īncepe sa se vaite de abia atunci cānd o femeie va īncerca
sa-i oblojeasca ranile.
15.O vitrina are singura īntrebuintare, anume aruncarea cuiva prin ea.
16.Pentru a plati un taxi ajunge sa bagi doua degete īn portmoneu si sa
scoti o bancnota. Aceasta va fi īntotdeauna cea buna.
17.Reproducerea este posibila cu orice fiinta extraterestra.
18.Bucatariile nu au īntrerupatoare de lumina. Lumina ce vine din frigider
este ultrasuficienta pentru a vedea totul clar.
19.Īn casele bāntuite de fantome femeile cauta sursa zgomotelor neobisnuite,
īntotdeauna īn desuuri aproape transparente, sau prin care poti vedea foarte
bine totul.
20.Computerele nu au nici sisteme de operare si nici editoare de text.
21.Monitoarele arata de obicei "Enter Password" si dupa introducerea
acestuia va fi tiparit automat textul cautat.
22.Mamele gatesc mai tot timpul oua, cafele si alte māncaruri indiferent
daca cineva le manānca sau nu.
23.Seful politiei suspenda, īntotdeauna, din servici pe cel mai bun politist
sau īi da īnca 48 de ore sa termine cazul la care lucreaza.
24.Un chibrit ajunge pentru a lumina o sala de marimea unei sali
polivalente. Un reflector īnsa, va lasa īn umbra coltul īn care se ascunde
cineva.
25.Taranii din Evul Mediu au dintii perfecti.
26.Chiar daca īn secolul 20 armele pot fi astfel dirijate sa īsi atinga
exact tinta de la o distanta de sute sau mii de kilometrii, aceasta
tehnologie este complet uitata (īn chip misterios) pāna īn secolul 23.
27.Orisicine se trezeste dintr-un cosmar, va sta īn pat, plin de
transpiratie si va respira precipitat.
28.Chiar daca strada este īn linie dreapta, soferul trebuie sa miste volanul
cu putere spre stānga si spre dreapta.
29.Toate bombele au o multime de sārmulite si luminite rosii pālpāitoare. Un
ceas digital arata īntotdeauna cāt mai dureaza pāna explodeaza bomba. Mai
totdeauna este vorba de firul rosu.
30.Īn fata cladirii īn care personajele filmului intra exista īntotdeauna un
loc de parcare liber.
31.Politistii rezolva cazurile la care lucreaza numai daca sunt suspendati.
32.Daca īncepi sa dansezi pe strada, toata lumea va īncepe sa danseze cu
tine, si mai mult toti, vor stii foarte exact pasii de dans.
33.Fiecare laptop este suficient de puternic pentru a disturba sistemele de
comunicatie extraterestra sau pentru a sparge codul secret al acestora.
34.Indiferent daca dusmanul īti este superior numeric, ei vor astepta īn
jurul tau pentru a ataca pe rānd.
35.Daca cineva primeste un picior īn cap si cade la pamānt, nu va fi
niciodata grav ranit. Asta īnseamna ca se potriveste cu scenariul.
36.Politistii lucreaza cu parteneri de care se deosebesc ca si cerul de
pamānt.
37.Sau cu cāini.
38.Strainii vorbesc īntre ei īn limba americana chiar daca nu au nici macar
cunostintele elementare de limba engleza.
39.Daca ai nevoie de o drujba vei gasi īntotdeauna una.
40.Fiecare īncuitoare poate fi usor deschisa cu o clama de birou sau cu un
ac de gamalie. Īn afara daca este vorba de o cladire care arde si īn care
este īnchis un copil care striga dupa ajutor.
41.Un gard electrificat, suficient de solid pentru a opri un dinozaur nu va
lasa nici o urma de vatamare unui copil de 8 ani.
42.Emisiunile de stiri au īn cuprins cel putin un punct care te priveste
personal.
43.Gloantele se opresc īn pieptul lui Superman dar el se va apleca daca
arunci cu pusca dupa el.
44.Tipii rai pierd īntotdeauna.
45.Femeile care fug se īmpiedica īntotdeauna si īsi luxeaza glezna.
46.Fiecare femeie nemaritata moare cel tārziu la o ora dupa ce a facut sex.
47.Caii sunt imuni la gloante, sabii, sageti sau suliti dar se īmpiedica de
tufisuri īn momentele cele mai nepotrivite. (Daca calaretul e o femeie
nemaritata care fuge si care a a avut sex cu o ora īnainte, atunci e
terminata.)
48.Toti preotii sunt din Irlanda.
49.Chelneritele vin din Georgia.
50.Chelnerii din New York.
51.Actorii din Soap Operas sunt (din pacate!) nemuritori.
52....asta īnseamna ca vor mai multi bani.
53.Masinile au loc īn garaje.
54.Vocea lui Dumnezeu este foarte joasa, cu un ecou puternic.
55.Pe navele spatiale nu exista WC-uri.
56.Evadatul sau emigrantul care are o singura, naiva dorinta (spre exemplu
sa vada Statuia Libertatii), nu va supravietui nici macar o jumatate de ora
īn acel film.
57.Toti copii talentati (sau superdotati) au parinti alcoolici, care īi bat
sau care nu īi īnteleg.
58.Īn filmele de groaza victimele, pe jumatate dezbracate, nu vor gasi
niciodata calea salvarii ci vor nimeri īntotdeauna īn singura camera care nu
mai ofera nici o posibilitate de scapare.
59.Masinile nu pornesc noaptea, īn padure, la cheie.
60.Fiecare erou care vrea sa previna oamenii de o catastrofa iminenta se va
lovi de īncapatānarea unui politist gras, care manānca Donuts sau de un
expert care nu are idee de nimica.
61.Eroul care tocmai vrea sa-si salveze pisica, copilul sau prietenul din
pericol si se īntālneste cu personajul negativ nu va elibera niciodata (mai
īntāi si īntāi) persoana aflata īn pericol.
62.Daca se aude un cāntec īn film, este īntotdeauna īn afara imaginii,
īmtāmplator, prezenta o orchestra de 60 de muzicieni.
63.Daca se cānta un cāntec de un grup mai mare sau mai mic de oameni
personajele principale cānta īngrozitor de defazat fata de ritmul melodiei.
64.Dupa o convorbire telefonica nu se va spune niciodata la revedere ci
receptorul va fi pus imediat īn furca.
65.Televizorul va fi stins imediat dupa ce s-a spus chestia interesanta,
chiar daca reporterul pare sa vorbeasca mai departe despre aceeasi tema.
66.Orice masina (cāte de veche) are atātia cai-putere īncāt la pornire
rotile se vor īnvārti cel putin 10 secunde pe loc.
67.Cauciucurile masinilor scrāsnesc pe orice asfalt sau drum, masinile
explodeaza de obicei la orice ciocnire: cu cartoane, cosuri de gunoi sau cu
camioane cu pepeni verzi.
68.Motocicletele pot sa faca salturi de cāti-va metri īn lungime si īn
īnaltime, si pot merge numai pe roata din spate.
_________________________________________________

membru din
2002-03-18
2002-06-21 19:47:15
Am pus aceasta lista despre filmele americane, in speranta ca un Fotograf de platou(cum se zice pe la filmari)sa ne povesteasca si noua citeceva de la Buftea. Ar fi bine sa stim si noi ce face intr-adevar un Fotograf de platou.
Eu am facut acum ceva timp citeva imagini la un vernisaj unde erau expuse imagini facute la filmari.Textele si imaginile nu sunt ele cine stie ce, dar poate va faceti o impresie.

http://mitglied.lycos.de/drafta/gwilliams/

membru din
2002-03-26
foarte fain dar nu ati pus o poza de la standu` culinar :)...si nu ati pus un buton de forward asa ca m-am uitat de zeci de ori la tipa care isi aranjeaza ciorapul :)
membru din
2002-03-18
2002-06-21 20:27:54
Nu se poate.Trebuie sa apesi pe weiter.Uite aici linku inca odata.
Cu standu culinar am parca vreo doua,trei,dar nu le-am mai pus. Dar la vernisaju cu Danciu, a fost stand culinar????Ca tuica aia nu o mai uit 5 ani de acum incolo.......hahaha

http://mitglied.lycos.de/drafta/gwilliams/page1.html

membru din
2002-03-26
credeam ca la weiter imi arata timpu probabil...sau vine ospataru`...glumeam.da,la vernisaj au fost saratele si am baut un pahar de vin cu dl Florin Cnejevici :)...dupa care i-am facut d-lui prof Danciu poze cu elevii da au iesit cam proaste si acum nu stiu ce sa le duc :),o sa le duc poza de la discoteca ha ha ha.
membru din
2002-03-26
apropos,ca tot suntem la e-bodega si e 4 dimineata,cum se fac pozele astea de grup?cu grija,stiu:)dar altfel...?poate isi dau si altii cu parerea.buna dimineata :)
membru din
2002-03-18
2002-06-21 21:02:08
Pai si imaginile nu se pot prelucra cu Photoshopu??? Ar fi interesant de vazut noua generatie de tineri fotografi timisoreni.Cine stie, poate poti sa faci ceva.
Imaginea cu discoteca e buna.Are o paleta de culori placuta ochiului. Si chiar cred ca se poate folosi pentru vreun print ceva.
Dar chiar asa ce sai duci lui Danciu???
Fa si tu un Fotocolaj cu cea iesit pe fundalu de discoteca desigur.......
membru din
2002-04-27
2002-06-23 09:48:38
eu am intrat ceva mai tarziu aici, dar mi s-a facut de mici si bere...mai vine cineva?

http://stanescoo.panorama.ro

membru din
2002-03-18
2002-06-24 07:48:09
Ce ne facem?? Noi cei tineri??


Da Mac
Frumoasa si trista. Ma gindesc cum e viatza asta croita, tare anapoda. "3-4 familii" fericite ca au curent electric in timp ce sunt sate cu sute de suflete ce nu "vad" lumina decit cind fulgera. Dar asta-i tzara. Tzara din care au plecat Claudiu, Catalin, Dan si Petre, tzara in care noi ne incapatzinam sa mai raminem.

Anca, te fac o emigrare :))

http://www.badorgood.com/detail.php?id=1428

Acum daca stau si ma gindesc, sa mai fi fost la virsta voastra(18-28 de ani) nici nu mi-asi pierde vremea pe nici un forum, ci mai curind pe la ambasade si consulate(USA,Canada,Australia,Noua Zeelanda,Germania,Europa in general)sa ma pregatesc de drum. Orice an trecut in plus,este o pierdere pentru " mine " ca uite asa anii trec cit ai clipi si de la 30 si ceva nu prea te mai ia nimeni, daca nu ai o specializare brici. Chiar daca am o meserie stabila, si un servici bun nu cred ca voi reusi sa-mi realizez aceea liniste financiara si sufleteasca care sa-mi permita o gindire mai libera, si nu : " Ce afacere sa mai fac, sa-mi mai iasa niste parai cu care sa fac aia sau aialalta " si asta sa-mi ocupe tot timpul. Timpul trece, la "Laptarie" ," Motoare" pe strand, sau alte circiumi se intilneste lumea cu placere ,se mai schimba o parere si uite asa se pune si de-o nunta,vin copiii,si dupa care o sa ziceti, las ca o sa plece ei, cind o sa fie mari si o sa fie bine.

Chestia acum e, vrei sa pleci ? sau NU. Asa sa discuti, stiu o multime, inca de pe la mijlocul anilor 70, care se adunau pe la pasapoarte,se dadeau sfaturi,se antrenau pentru trecerea Dunarii, inotind pe strand in spatele unei barci, si tot acolo sunt. Cei care sunt aici, au tacut si au plecat. Normal ca la inceput este mai greu, dar daca vrei sa-ti realizezi tzelul, mai stringi din dinti si din cur, mai faci compromisuri, esti mai economicos si pui deoparte la ciorapu bancii, si nu trimiti imediat la rude, si in citiva ani daca iti vezi de treaba, a un pic noroc si daca mai esti si cu nevasta, iubita sau logodnica se punea treaba pe picioare. Dupa aceea puteti sa vizitati Romania si rudele cum vreti. Dar mai curind cred ca o sa vina ele la voi, iar voi va duceti sa vizitati altceva, ca de....sunt multe locuri frumoase pe lumea asta. Cei care sunt interesati pot citi citeceva pe aici:

http://www.german-greencard-pool.de/

http://www.auswaertiges-amt.de/www/de/willkommen/arbeitsaufnahme/index_html

http://www.reisen.ch/pages/tra_greencards.php

dar si la acest sit gasiti informatii utile:

http://www.thebans.com

membru din
2002-04-27
2002-06-24 16:57:42
raspunsul e simplu. avem doua variante, si putem alege ce vrem sa fim>
1. suntem sobolanii care parasesc nava ce se scufunda, spre a se salva catre locuri mai bune.
2. suntem marinarii care incearca cu disperare sa astupe gaura prin care intra apa, sa repuna nava pe linia de plutire si sa o duca in ape prietenoase.

e drept, prima varianta e mai tentanta. da, dar a doua e mai valoroasa (riscul unui esec sporindu-i valoarea).

eu raman aici

http://stanescoo.panorama.ro

membru din
2002-03-18
2002-06-25 04:38:59
La prima varianta, comparatia cu sobolanii nu se potriveste.La fel si cu zicala " fie piinea cit de rea, tot mai binei in tara mea" .La chestia cu piinea ar trebui sa fi masochist, sa ramai intr-un loc unde nu iti este bine. Din punct de vedere istoric prin migratie deplasari de popoare,grupe de oameni, au rezultat natiuni, vezi USA,Canada,Australia,Noua Zeelanda,Argentina,Elvetia,si asa mai departe. Fiecare grupa de oameni a plecat din diferite motive: religioase,politice sau economice. Realizarile economice-technice si sociale se pot vedea la natiunile mentionate mai sus. Aceste migrari de popoare au existat de cind este lumea, iar pina si natiunea romana este formata din contopirea mai multor popoare cu populatia geto-dacica existenta in spatiul mioritic. Este numai o nuanta de a intelegere in fond.

La punctul doi, dupa parerea mea, ideea de realiza o Romanie asa cum ti-ai dori este nobila. Dar nu uita o chestie, vezi de exemplu si " Propunerea " de revista, citi vor sa faca sau sa fie alaturi de tine la o schimbare in bine(asa cum o vedem noi,cei citiva si nu ceilalti 19 milioane) la ceea ce ti-ai propus, sau ne-am propus. Ca oricit de marinar bun ai fi, si cu experienta la timplarie, daca tu(noi) astupi o gaura, si ceilalti de pe corabie, fac gauri cu sfredelu in podea(si ei sunt majoritatea) nu prea vad eu cit o sa tina corabia. Ca si mai sus la punctul unu, este numai o nuanta de intelegere in fond.

Da hai sa dam drumu un pic si la tonomat, si sa bagam ultimul cafe del mar volumul nuevo. marturisesc ca dos tres imi plac mai mult.
vezi: http://www.cafedelmar.de/


http://www.cafedelmarmusic.com

membru din
2002-04-27
2002-06-25 09:14:46
asa e, depinde din ce punct de vedere privesti...eu ascult la canna acum ;)

http://stanescoo.panorama.ro

membru din
2002-03-18
2002-06-25 10:56:14
Bravo baieti! asa este

Si eu raman aici !;))
membru din
2002-04-27
2002-06-25 16:09:56
;) no comment...
membru din
2002-03-18
2002-06-25 17:33:06
Lucian Stanescu
fotbalul implica prea mult hazard ca sa merite sa te agiti pentru el. in sesiune e relaxatorul perfect, dar in restul timpului intotdeauna gasesc ceva mai bun de facut. campionatul asta a aratat inca o data ca nu cel mai bun castiga...si atunci la ce bun sa te mai agiti. parerea mea...

cat despre o finala germania-turcia, ce zici? cred ca arunca in aer berlinul ;)


Lucian Stanescu
a, si inca ceva: faptul ca inca nu s-a introdus supravegherea video spre a-i ajuta pe arbitrii in luarea deciziilor dovedeste inca o data in plus, daca mai era nevoie, ceea ce comentatorii nostri ne arata cu mandrie la fiecare meci...

Trecem pe taclale:
Nu cred ca turcii se vor califica in finala. Si daca se vor califica ,vom vedea ce iese.Nu cred sa faca prea mare taraboi,nici unii nici altii.Daca ies si fac prea multa galagie(ca si astia sunt niste nationalisti,ce n-a vazut Parisu)o sa profite partidele de dreapta,si turcaletii isi vor da cu stingu-n dreptu cam la toate.
membru din
2002-03-18
2002-06-26 16:08:54
Radu Colceriu
"7. This competition is only open to any EU national and/or any person resident in an EU Member State." - adica nema romāni din Romānia, right?

Pai nema.Dar nu mai bagati comentarii in News. bagati aici la bodega, ca avem si bere,si cirnati si tonomat.
Da, dar sunt multi romani prin Europa, si la o adica se poate face citeceva ,daca vrea omu.Daca nu vrea sta cu pozele in sertar, si-l asteapta pe Godot!

http://samuel-beckett.net/Waiting_for_Godot_Part1.html

membru din
2002-03-18
2002-06-28 08:13:32
O remarca la un tricou:

vezi si imaginea din link:

http://www.badorgood.com/detail.php?id=1474&op=1

E micu ucenic.Invata totul din timp.Iar pe tricoul pustiului din dreapta sta scris:

Ich habe fertig(adica intr-o germana mai de balta, s-ar traduce : Am terminat !

Chestia asta a spus-o Giovanni Trappatoni(cind era antrenor la Bayern Muenchen)intr-o conferinta de presa memorabila.Giovanni nu prea stia sa vorbeasca germana, dar fiind nemultumit de randamentul jucatorilor de la Bayern, a organizat o conferinta de presa adhoc, unde si-a spus necazul intr-o germana combinata alandala, spre deliciul ziaristilor. Ulterior toate aceste perle gramaticale(ex: Ich habe fertig/Corect este: Ich bin fertig)au inundat piata de tricouri, si in general articole de merchandaising din tarile de limba germana.
Acest eveniment(conferinta de presa) a avut loc acum citiva ani buni. Totusi efectul sinergetic al conferintei a fost asa de mare, incit Giovanni(baiat bun de altfel) a fost contactat dupa aceea de o serie de agentii de publicitate pentru diferite spoturi publicitare. Chiar acum a incheiat un nou contract publicitar cu compania de produse lactate Mueller Milch din Germania. Discursul(si in MP3 format) il aveti mai jos.

Interesanta istoria unui tricou??Gelle!!!!

http://www.mueller-milch.de/index.html

Concluzia este:

Chiar si cu citeva perle memorabile se pot face milione!!!!
http://www.transferspion.de/rundumsspiel/giovanni.htm

membru din
2002-03-18
2002-07-02 04:31:27
Gata l-am scos pe Yoel:Comentariile sunt aici:

Yoel
profil
aparat
Category: Portrait
htttp://www.fotomagazin.ro
(Displayed:29)

previous image next image
All images by Dan Drafta


Comments posted:


Cristian Vasile
imi place fundalul. sper ca nu e photoshop.
ash mai taia din stinga.Da Mac
De unde frate moda asta sa postatzi fotografii cu fotografi? Parca tema lunii era alta.
Aparatul din imagine este un Dynax 800Si, "problema" se pune asupra obiectivului. As zice ca e unul macro, da` tare imi e frica ca ma insel :)Dan Drafta
Da, atunci il mai las 5 minute, si-l trimit la Baile Herculane.
Dar ar fi o tema interesanta pentru luna noiembrie:
Fotografi si Fotografi


Da la tema lunii: Caldura mare, nu prea vad miscare.Eu mi-am pus grataru.D. Cengher
Eh, aicea scena vrea sć exprime, cred, tensiunea, "cćldura" emotionalć care se degajć la momentul de climax pentru un fotograf, anume atunci cānd face CLICK. Sugestiv.

DD: Imaginile lui Yoel le puteti vedea aici:http://www.artphoto.co.il

membru din
2002-03-18
2002-07-02 08:40:46
Comentarii la Grafitti:

Comments posted:


Nicolae Sotir
Cred cį astfel de fotografii nu au ce cįuta īn acest forum, chiar dacį sunt facute īntr-un muzeu shi prezentate la categoria sport.Dan Drafta
Depinde.Poate n-ati fost la Muzeul de arta moderna din Frankfurt, sa vedeti si lucrari de genul acesta. Oricum mai sunt vreo doua toalete pe aici.Petre Buzoianu
Donul Sotir, ma dezamagiti. Imaginea este foarte buna, si nu ofenzeaza pe nimeni cu nimic.
Eu sunt plecat din Romania de peste 20 de ani dar inca imi amintesc cum pe strada Academiei cred , in spatele magazinului Romarta copiilor, este o cladire care are pe frontispiciu niste cariatide. Ei bine, un tovaras din vremurile (sper ) apuse, pentru ca aceste cariatide erau nude, sa simtit ofensat si a dat dispozitie sa fie imbracate. Dumneavoastra din toti ar trebui sa intelegeti asta cel mai bine.
Nicolae Sotir
De douä zile sunt īn concediu, mä duc sä le väd .Rämān la pärerea initzialä,este īnsä, ca de obicei,o chestie de gust.Propun administratorului sä diversifice putzin categoriile,astfel īncāt o astfel de pozä sä nu mai aterizeze la categoria sport.Fiind īn concediu,vä invit sä facem īmpreunä o turä fotograficä prin Frankfurt.Multe salutäri.Nicolae Sotir
Domnule Buzoianu,cunosc bine problemele.La īnceputul anilor 80 am luptat mult cu cineva de la judetz pentru a admite o fotografie de nud la Cāntarea Romāniei.Aceastä fotografie mie nu-mi place,shi cred cä nu este motiv de supärare pentru nimeni, mai ales cä este pärerea unui modest fotograf amator.T.Teo
Mi-au placut desenele de pe perete, dar n-am vazut nici eu legatura cu restul imaginii, o lipsa de informare sau probabil o reminescenta a moralei romanesti. Nu vad, ce sa-i fac, nici legatura cu cariatidele Dlui P.B. Sa intelegem ca putem umbla (la fotograf) descheiati la cariatide?
Picasso, intr-o scrisoare, catre un bun prieten se amuza de succesul " mazgalelilor" sale...
Probabil asta e o tendinta moderna, ce ne lipseste ca multe altele de altfel, pe care Dl Drafta, in parinteasca dsale bunavointa, vrea sa ne-o dezvaluie.
Impartasesc gusturile Dlui Sotir.:)Dan Drafta
Sa vad cum facem, pe la sfisrsitul saptaminii, de o fereastra de timp. M-am uitat acum, si vad ca Szenenwechsel xx s-a terminat. Erau chestii interesante cu Jeff Wall. Dar nu conteaza, gasim noi ceva.
Eu nu ma supar pe nimeni, fiecare poate sa-si spuna parerea deschis, ca deea traim intr-o lume libera,si cind ceva nu place accept parerea,desigur fara nici o problema.Dan Drafta
Da ce se-ncing spiritele la toaleta, cu si fara bunavointa mea parinteasca.....hahaha
Nu va mai agitati, ca scot imaginea si bag una cu o chiuveta(nu bag ca le-a facut Jeff Wall si pe alea)atunci am sa bag din nou Fotograful, spre disperarea lui Da MAC, care azi parca s-a sculat cu teleobiectivul in sus.....

da luati ceva interesant din Noua Zeelanda:

http://www.scoop.co.nz/mason/stories/CU0205/S00044.htm

membru din
2002-05-23
2002-07-02 15:35:27
http://www.spencertunick.com/
Nebunie in masa, arta?

Petre Tutea :
Originali, vorba lui Heidegger, nu sīnt decīt idioţii. Altminteri doar Dumnezeu e original, iar Aristotel nu e original, că nu face decīt să descrie opera lui Dumnezeu. Dar Aristotel, nu īncape īndoială, e un geniu, pentru că descrie genial opera lui Dumnezeu.

Sīnt romān şi ca romān mă socot buricul pămīntului. Că dacă n-aş fi romān, n-aş fi nimic. Nu mă pot imagina francez, englez, german. Adică nu pot extrapola substanţa spiritului meu la alt neam. Sīnt romān prin vocaţie. Tot ce gīndesc devine romānesc.

Cultura sătească este aparent anonimă; anonimatul īn această sferă este o simplă ipoteză de lucru. Nu poţi spune că la sat oamenii gīndesc īn cor; oamenii nu gīndesc īn grup…La baza culturii ţărăneşti este tot personalitatea lor, dar o personalitate anonimă, nu ca orăşenii, care se semnează unde vrei şi unde nu vrei, pe garduri şi hīrtie. Adevărurile din lumea rurală răsar aşa, ca brazii, ca fagii…

“Ce mai faceţi, domnu’ Ţuţea?” – Mă simt asemeni unui vultur trist, care īnălţat la zenit urinează asupra veacului douăzeci cu un dispreţ creştin.

http://paul.rutgers.edu/~dnicules/romania/cugetari_memorabile.htm

Adauga comentariu
2002-06-20 08:23:35 
vizualizari (4728)
comentarii (37)
voturi (0)