despre colaj

...am observat ca au inceput sa apara tot mai multe colaje,problema este, mai este colajul fotografie,am observat ca elementele din colaj nu intodeauna apartin fotografului,sunt luoate din alta parte,nu pun la indoiala talentul fiecarui ,dar daca faci colaje corect si cinstit ar fi din imagini fotografiate de tine nu luate de la altii...

Facebook Twitter StumbleUpon Delicious Digg
Rank: 253
2009-08-11 11:44:54
Comentariu apreciat de autor

colajul se departeaza de gestul fotografic.

dar apar colaje cu imagini luate de pe internet pentru ca sunt oameni care se plictisesc in vacanta de vara si stau si fotoshtopeaza in lipsa altor preocupari

Rank: 683
2009-08-11 11:57:15

Carol, si in colajul traditional se folosesc imagini care nu intotdeauna apartin autorului (vezi de ex. Andy Warhol).

La fotomanipulari, atata timp cat sunt creditate stock-urile folosite, eu zic ca ambele parti au de castigat: si autorul care expune, si detinatorul stock-urilor, caruia ii creste popularitatea. In cazul in care vezi ceva care te inspira, nimeni nu ar trebui sa-ti dea in cap atata timp cat esti cinstit si recunosti de unde e.

Rank: 3,035
2009-08-11 12:06:32

si ai vazut aici undeva intrun colaj la explicatii,fundalul apartine lui...subiectul lui....hai ma

Rank: 3,035
2009-08-11 12:10:54

din cate stiu aici se posteaza fotografii care iti apartin,nu-ti apartin nu e inpotriva regulament

2009-08-11 12:34:09

habar nu ai de andy warhol,el nu avea colaje

colajele de care vorbim noi aici, sunt acele imagini obtinute prin suprapunerea unor elemente dintr o imagine peste o imagine care tine loc de fundal

din cate imi  amintec eu ,el facea multa serigrafie ,care e departe de a fii colaj

2009-08-11 12:43:30

se folosea de imaginile cu personajele vremii pentru ca ele erau iconice si in felul asta ele ajung sa se departeze de autorul lor si nu mai conta cine lea facut ,ci conta cine indraznea sa le aduca la statutul de arta

2009-08-11 14:54:11

putem sa continuam discutia despre colaj ,ca e important

Rank: 445
2009-08-11 14:56:01

domnule stefan pop...dumneavoastra ganditi ceea ce scrieti?

2009-08-11 15:15:25

da

Rank: 3,907
2009-08-12 00:11:55

Toate colajele pe care le-am facut le-am compus din cadre fotografiate de mine.

Chiar si un amar de eticheta de coca cola,..daca era nevoie sa fac un overlay pe luna si mai nou si texturile.

Poate pare banal pentru unii sa fotografieze norisori, scoarta de copac sau asfalt,..dar pe mine ma face sa ma simt mai bine.

Consider ca poti da viata la  lucruri frumoase prin colaje dar calitatea adevarata este munca proprie si nu reproducere unor lucrari care apartineau altcuiva.

Rank: 1,135
2009-08-12 00:24:19

Eu imi pregatesc din timp tot felul de fotografii si le tin de rezerva. Cand e momentul, si daca e oportun, le scot si apoi le suprapun...dar niciodata nu fur poza altcuiva de pe net. Pana acum, am doar 2 colaje.

Rank: 445
2009-08-12 10:25:07

am sa-i dau drepate lui Abby, desi sunt sute de bloguri care pun la dispozitie free texturi....ar fi mai ok daca ai fotografia tu elementele ce iti compun colajul.  long live the collages:) oricum unele mai bune..altele curate glume:)

Rank: 683
2009-08-12 13:06:50

stefan, iti propun sa iei un dictionar de arta si sa te uiti putin la cateva definitii. in momentul in care iei o lucrare a altcuiva si incepi sa o procesezi, face parte din colaj. daca tu vezi colajul pur si simplu ca iei ceva de undeva si pui la tine, gandesti gresit. warhol a modificat ce a luat si evident ca a intrat in istoria artei pt. asta. ideea e ca tot colaj e si orice profesor de arta / istoria artei iti va putea confirma.

si carol, eu am dat credit tot timpul imaginilor ale caror autori cereau explicit asta. inclusiv pe bog si pe deviantart. daca altii nu o fac, e problema lor si, respectiv, a sitului. eu consider ca e proces de creatie si daca iei ceva de la altul si iti pui amprenta personala. ma rog, daca iei si pur si simplu schimbi contrastul si culorile, aia e cam prostie si in cel mai bun caz ar trebui tinuta cuminte in folderul din calculator, in niciun caz pusa pe site-uri de arta.

2009-08-12 18:20:53

cred ca tu zici colaj altor lucruri ,deci nu stii ce inseamna colaj

Rank: 589
2009-08-12 23:56:53

Una peste alta, colajul nu e fotografie :)

Adauga comentariu
2009-08-11 11:11:18 
vizualizari (784)
comentarii (15)
voturi (2)