despre bun simt
undeva in casuta cu "cele mai vizualizate imagini" putem gasi de ceva timp o imagine cu o tanara domnisoara. o imagine mediocra, chiar foarte slaba, pentru unii sub orice critica.
problema insa nu este imaginea in sine (au mai fost pe bog si vor mai aparea inca multe la fel) ci atitudinea comentatorilor. ironii ieftine, demne de fluieratori de fuste mini pe strada, lipsa totala de bun simt la adresa autorului,etc
poate nu ar trebui sa uitam ca toti am inceput sa fotografiem la un moment si ca o marlanie te ajuta cu mult mai putin decat o critica constructiva. poate unul din "maestrii" de pe BOG ar trebuie sa vorbeasca despre lumina si atitudinea modelului, la urma urmei sunt atatia pe situl asta "experti" in portret.
eu unul nu ma pricep la capitolul asta, nu e chiar partea mea favorita din fotografie. insa ma scarbeste atitudinea condescendenta si misto-urile ieftine pe un site cu anume pretentii.
spor tututor!
foarte bine spus.
Pentru ca sarcasmul e mult mai la indemana decat o critica constructiva. Ce-i drept, la imaginea de care spui nu stiu daca se mai puteau aduce imbunatatiri. Ar fi trebuit tratata cu ignoranta si atat!
Sunt de acord Stefan, ne cam luam cu misto-urile prea repede, de multe ori cand nu e cazul.
De asemenea cred ca solutia cu ignoranta e cea mai buna.
pai remediul sta in educatie. daca tu promiti sa iti educi copii ca la carte - restul se rezolva de la sine - in 50 - 60 de ani - cel putin din partea ta. In rest - mai sunt soferi de bascule care remarca un decolteu cu un tit! tit! ... si inca nu am vazut pe nimeni sa ii faca semn la obraz .
Clipeste repede - si treci mai departe - ca e sit de fotografie, nu de politica sau educatie sociala.
Am usoare dubii cu privire la ultima asertiune.
poti , usor, motiva.
?
"De asemenea cred ca solutia cu ignoranta e cea mai buna."
Nimic mai FALS. Daca s-ar aplica aceasta logica in procesul educational, a doua zi toate scolile ar trebui sa-si inchida portile si invatatorii sa se apuce de "facut bani". Intr-un secol am deveni o lume de limitati intelectuali, luand modelul "democratiei populare" americane, user friendly eco-friendly si globalization-friendly. Pe scurt, o lume de dobitoci (animale).
Ignoranta isi are utilitatea ei, periferica procesului educational. Poti fi ignorant cu un bou. Ignorant cu un caine care te latra. Ignorant cu un prost cazut de pe planeta Zork care incearca sa te convinga in 2 minute ca rosiile sunt otravitoare. Ignorant cu un nebun.
Iti dai seama ce s-ar fi intamplat in istorie cu noi, ca umanitate, daca am fi fost ignoranti? La prima era glaciara, am fi murit de frig. Pentru ca stramosii nostri nu au fost ignoranti, au omorant animale din blana carora si-au facut haine calduroase, au inventat focul, au construit igluuri si s-au adunat mai intai in ginte, in grupuri mai mari, sate, cetati, orase, tari, comunitati de tari. Pentru ca reteta a functionat, urmasii lor au facut ce stiau mai bine: i-au imitat. Lipsei lor de ignoranta ii datoram astazi: aparitia electricitatii, inventarea tranzistorului, a primul calculator portabil, inventarea internetului, a casutei de email si a paginilor web.
In genele noastre si-a croit astfel o noua porunca: THOU SHALL NOT BE AN IGNORANT (trad. "Sa nu fii un ignorant"). Pesemne ca batranul Moise la asta s-a gandit cand a coborat de pe muntele sacru cu tablitele alea doua de piatra in brate.
Sa ajutam, prin urmare, cu toata stiinta / nestiinta de care dispunem, cu toata forta si in totala noastra lipsa de ignoranta, un om care poarta stigmatul necunoasterii. Pentru ca procesul invatarii este biunivoc si continuu, ar fi o eroare grava sa purtam aceasta masca a ignorantei.(mimesis de fapt)
Ziua buna.
Domnule Stefan toata stima.Cel mai greu e sa stai intr-un colectiv.Mai ales cind colectivul este adunat din toata tara fara niciun criteriu moral doar pe baza de imagini fara identitate reala cu pseudonim sau nume fals.Acum se vad roadele.Si no sa-i intereseze decit sa improaste cu noroi pe lucrari care unele vor fii opere de arta si pe autori.Cred ca asta deranjeaza cel mai mult atacul la persoana si nu critica imaginei postate.De bun simt nu se mai poate vb la unele persoane ramine doar ignorantza . Cred ca domni administratori ar trebui sa fie mai transantzi cu uni si sa-i puna la locul lor. Macar in SILITZIO STAMPA.Scuzatzi interventia .Lumina buna sa avetzi si film proaspat.
de acord :)
nu stiu daca a ignora este cea mai buna solutie dar raspunsul nu consista in a improsca cu noroi.
este de altfel interesant ca numarul de cuvinte/secunde alocate unui astfel de comentariu depaseste un comentariu tip ! , + , +++ , wow, excelent. deci comentatorul aloca mai mult din timpul sau unei imagini proaste, ceea ce este foarte amuzant, daca nu ar fi trist
eu sunt pe bog de mult timp (2002) si am vazut multe lupte si mizerii de tipul asta, uneori am participat si eu la niste discutii de care nu sunt mandru (eram tanar, deh :) ), genul asta de atitudine a existat intotdeauna pe bog. problema acum este ca (si acum vorbesc ca un mos de 80 de ani) au aparut pe bog f multi noi utilizatori care au invatat alaltaieri cum se baga cardul SD in reflexul achizitionat (de altfel primul lor aparat cumparat vreodata) si deja au o capacitate critica de invidiat.
imi vine in minte proverbul ala cu aschia din ochiul celuilalt
probabil unii cand scriu anumite comentarii sunt imbracati in maieu patat . . . de acasa, din fata monitorului, oricine are tupeu sa scrie orice despre oricine, si o spun ca unul patit - mai ales pe sit-ul asta cu principii, si lucrul asta l-am observat exclusiv pe galerii virtuale romanesti. dar asa e si in trafic, asa e si la coada la bomboane, asa e si in cofetarie, si acasa cand deschizi televizorul, daca te tine - tot aia e pe canalele romanesti - manelisti si semidocti care dau lectii de viata, copile care se cearta cu tatii care nu sunt de acord ca se imbraca si se poarta ca niste prostituate, mircea badea, huidu care e cu steagul moralei sus, dar de el e agatata o pustoaica in costum de baie care danseaza lasciv, basescu, si toata tagma care ti se baga sub nas - ca apoi sa te invete frumos sa pui batista la nas cand stranuti, ca sa nu iei microbi, sau sa dai microbi, sa nu mananci sarat sau gras, desi tocmai s-a terminat reclama la cipsuri si margarina cu aroma de capsuni. bai oamenilor, data viitoare cand vedeti o ratacita care isi tine sanii in maini, daca nu vreti sa aveti probleme de constiinta, nu mai comentati, sau ... efectiv - spuneti-i fetei ca poate nu isi tine bine sanii (desi ati laudat, o parte, creatia domnului eftenie in care modelul isi tinea sanii in farfurii) spuneti-i ca poate are o problema cu aparatul, cu pozitia, cu lumina, cu dracu , cu lacu ... eu i-am recomandat sa se uite pe pitzipoanca.org ... sa compare - sa vada ea ce are in plus - sau in minus . nu invatand o copila de 16 ani tot soiul de apelative sau tot felul de cuvinte acide o sa fie un oarecare progres. in plus - cenzura care am vazut ca se practica pe BoG asupra comentariilor, de ce nu isi intra in atributii, si acele comentarii OFFTOPIC sa fie eliminate - sau - pozele care efectiv nu au nimic de-a face cu profilul declarat al sitului sa fie sterse? cine s-ar lamenta ? s-ar deschide topicuri de forum "vai am fost cenzurat" - vai - vai vai -
in fine ... scriu si eu cu o mana cand as putea la fel de bine sa ma scarpin dupa ureche - pozele oricum le fac dupa ureche.
Stefan, acest topic imi ridica unele intrebari:
-Era nevoie de el?
-De ce pt. aceasta poza, specific, cand, de-a lungul timpului, au fost poze care au avut astfel de comenturi incat au trebuit sterse sau inchise, ori chiar stearsa poza?
-Ce este bunul simt?
-De ce ironizezi, la randul tau, pe cei care, datorita nivelului fotografic ridicat, au fost gratulati sau considerati de altii ca maestrii sau experti, punandu-i intre ghilimele?
Atat timp cat privitorii, eventualii comentatori, nu stiu daca poza a fost pusa la misto sau nu , e normal sa apara si astfel de comentarii.
Parerea e ca frustrarile legate de comenturi n-ar mai trebui sa apara, cel putin nu in forum, mai ales cand vin din partea unora care acum ceva anisori considerau bun un comentariu de genul "wtf e asta?" Asta e, istoria se repeta si totdeauna apar noi wtf-cisti. N-are nici un rost sa verificam cimilitura "ipocrizia a invadat Romania".
Bine Bogdan!
@adrian, pe rand
- da
- pentru ca asa am simtit ieri, nu stiu de ce simti nevoia unei justificari, este vorba de atitudine nu de imagine in sine
- sper ca e o intrebare retorica
- poate nu m-am facut bine inteles prin ghilimelele adaugata, bog-ul are cativa oameni care chiar se pricep la acest gen de fotografie (prin cativa a se intelege fffff putini). maestrii de tipul "cu ghilimele" sunt cateva sute. acum poate e clar
- poate citesti ultimul meu comentariu, te-ar ajuta sa intelegi ce vreau sa spun. sau poate nu. nu te grabi sa arunci cuvantul "frustrare" (lipsit de sens in context)..... mai degraba de un fel de jena amestecata cu dezgust.
singura mea frustrare este ca situl asta nu poate la fel de civilizat ca multe alte forumuri foto "din afara". de ce ? nu am idee, nu cred in cliseul "noi nu suntem la fel de civlizati ca ei", sper sa existe o alta cauza
Pt. mine e simplu, am comentat la fotografie respectiva pt. ca pur si simplu nu m-am putut abtine!
@stefan, pe rand:
-da...Atat?
-Iti dai seama cum ar arata forumul daca toti cei care au cate o frustrare/nemultumire legata de modul de a comenta al altora si-ar spune pasurile aici? Parerea mea e ca si asa si-au spus-o prea multi.
-Daca ai pus ghilimele inseamna ca indemni la a comenta pe cei care nu merita si nu pe cei care merita. Ca doar prin folosirea ghilimelelor poti exprima, in scris, o nerecunoastere a capacitatilor cuiva, nu?
Am citit comentul tau de-abia dupa ce l-am pus pe al meu, probabil am scris in acelasi timp. Oricum, imi adeveresti spusele, iar exprimarea jenei si dezgustului, amestecate sau nu, este rezultatul unei frustrari indusa de acestea.
Cred ca alte site-uri de afara sunt "mai civilizate" nu pt. ca asa sunt membrii care le populeaza ci datorita unei interventii mult mai "agresive" a administratiei, de multe ori prost aplicata, abuziv, care duce la falsitate si la neexprimarea adevaratelor opinii, cu privire la varii subiecte. Am "functionat" si eu pe multe asemenea si intr-un timp mai lung sau mai scurt am ajuns sa le consider fade, plate, cenusii, inodore, incolore, insipide, fapt care m-a facut sa ma limitez, in momentul de fata, doar la acest site. E alegerea mea si mi-o asum. Vorba adminilor bog, cui nu-i place, nu-l tine nimeni cu forta.
Sigur topicul tau nu va schimba modul de a comenta la un anumit gen de poze, deci va ramane la nivelul de jena si dezgust exprimate.
nu imi pasa daca va schimba ceva sau nu. consider ca nu este corect si am spus-o, la fel cum am facut de fiecare data pana acum. nu sunt administrator, dar asta nu ma impiedica sa exprim ceea ce am spus.
e infinit mai bine decat sa TAC.
@Bogdan Mesesan,
Sigur ca pot motiva. Pot motiva chiar greu. :)
BadOrGood inceteaza sa mai fie un site de fotografie in momentul in care la poze absolut execrabile (nici macar mediocre, sau banale!) apar indivizi care baga "vot!" sau "+" sau "superba cromatica" sau orice alt comentariu semi-analfabet. Sa zicem ca prezenta pozelor in sine ar fi de tolerat, pana la un punct. Dar cine sunt acesti oameni "sensibilizati" care ajung sa voteze poze la jeepuri sau poze din cotidianul atat de imediat sau poze "artistice" ale unui pusti de 12 ani doar pentru ca are 12 ani?
De ce se comenteaza la niste poze cu simple culori tipatoare sau pur si simplu saturate din greu cu "buna cromatica"? De cand o poza alb-negru si negativa facuta la o tantitza in pielea goala se numeste "sculpturala"? De ce la poze tip hi5 apar voturi pentru "spontaneitate"? De ce la unele poze se voteaza modelul ("bun modelul") si nu fotografia in sine? E site de miss? E site de carnita in galantare?
In plus, ce autoritate au niste indivizi (nu ii pot numi membri sau fotografi, pentru ca am o retinere...) care comenteaza la absolut ORICE poza pozitiv? Si cand zic orice, zic ORICE, de la apusul ridicol de soare / flori si lacuri in ceata la nuduleÈ›e ridicole si haifaivărie de 2 lei si mergand pana la lucrari bune, dar care sunt comentate extaziat doar pentru ca sunt semnate de insi consacrati (nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu insii consacrati; am cu abolirea spiritului critic cand ochii dau de un nume) sau pentru că sunt comentate pozitiv de multi oameni.
Sincer, nu inteleg ce asteapta "stapanirea" acestui site. Decredibilizarea lui completa? (pentru ca acum si asa sufera la acest capitol...) Transformarea lui intr-un flickr autohton, unde toti fotografuleÈ›ii de duminică să-È™i expună creaturile È™i albumele de familie?
Eu am crezut, in naivitatea mea, ca e un site unde poti sa-ti postezi lucrarile pentru a fi criticate, pentru a deveni mai bun etc.... Ce rau m-am inselat! Am nimerit intr-un loc al mediocritatii semi-absolute (cu varfuri, exceptii, de acord!), unde niste insi de calitate fotografica indoielnica fac... rank!
d-le Alexandrescu, te vad asa, baiat destept , cu speach si aplomb si nu pot sa nu ma intreb, de ce nu incerci tu niste postari care sa scoata Bad-ul din "decredibilizare completa" ?
pana la urma e mai constructiv decat sa tot critici "pozelele" cu apusuri de soare,flori si lacuri in ceata , nuduri de HI5 si jeep-uri din seria"mi-am luat jeep!!".
amazing me !
Doar ai spus ce s-a spus de N ori. Iti respect punctul de vedere; as putea completa cu o observatie - unii dintre cei mai buni fotografi ca sunt amatori, ca au ani de scoala de specialitate in spate, de obicei, sunt si cei mai rezervati in afirmatii - desi - sapand adanc in sit ai sa vezi ca mai demult, si ei credeau in ceva - se pare ca au ales sa isi faca treaba, in tacere, si sa isi stranga tacut aplauzele.
Nu te agata de numarul acela numit RANK - e doar o cifra - sau ... un sir de cifre. Crezi ca primul care va trece la rankul de 1oooo va da o bere celor care au contribuit la realizarea lui? Crezi ca atunci cand un user va avea 2o.ooo rank-ul se va schimba cu ceva viata/cariera/hobby-ul lui? Poate pe unii asta ii roade la fundulet - ca o poza slaba din toate punctele de vedere , reuseste (doar cu contributia restului site-ului) sa aduca acele puncte blestemate in contul utilizatorului care a postat respectiva lucrare - pe mine nu ma deranjeaza asta - ma deranjeaza, ca si pe tine, faptul ca nu inteleg hoarda de aplaudaci ale unor poze mediocre - inertia care din momentul logarii ii face pe unii utilizatori sa dea copy paste la "bun, ++ , --" , dar singurul motiv LOGIC pe care am putut sa il gasesc - si asta,ca sa imi elimin acel "deranj" - este abundenta timpului liber, lipsa gustului, lipsa educatiei, si uneori ... lipsa de un monitor calibrat
Daca vezi un copil pe strada ca isi da jos pantalonii si face pipi pe un zid - chiar daca isi scrie numele - o sa te apropii de el sa il iei de mana si sa il trimiti la scoala de bune maniere? Ma indoiesc - probabil te vei gandi ca acel copil are nevoie sa mearga la scoala respectiva, sa primeasca de acasa timp de 7 ani o anumita educatie, si apoi, scoala, ulterior el, sa il/se cizeleze. Nu e de datoria nimanui sa educe pe nimeni strain - fiindca - fizic - e imposibil ; sa atragi atentia, sa mai dai o mica mustrare ... se poate - dar ai vazut si singur cam care sunt consecintele daca te exprimi. Si chiar daca il iei pe copilul respectiv la povesti sau ii explici ca nu e bine - o sa facai asta tot restul drumului tau pana acasa? In fiecare zi?
Daca simti nevoia sa dai lectii de fotografie, de estetica, de arta fotografica - moca - doar fiindca vrei ca sit-ul care nici macar nu este al tau sa se imbunatateasca, eu iti urez succes - si daca ai vreodata ceva nelamuriri, sau poate in vre-un fel te pot ajuta oferindu-ti explicatii asupra ceea ce eu postez - esti liber sa ma intrebi - si putem purta o discutie - dar asa - sincer - ce rost are? Stii vorba ca in fiecare secunda se naste unul - ei in fiecare zi - si pe BoG mai apare cate o bijuterie de om care iti incanta retina cu cate o poza de te dai pe spate - asta in timp ce unii oameni, de calitate, prefera sa nu mai aiba nimic de-a face cu BoG - si isi muta jucariile in alta parte - unde, de bine de rau, exista un alt nivel de intelegere a ceea ce inseamna fotografie.
Poate nu am spus tot.
ignorance is bliss :))
Domnule Mesesan, avem aceeasi dilema: de ce se voteaza poze mediocre si care sufera de semi-alfabetism fotografic. Faza cu rankul e una din explicatiile pe care mi-am dat-o. Evident ca mi se rupe de acel rank, pana la punctul unde as prefera sa ramana ascuns sau sa fie folosit doar de adminii site-ului.
Si nu simt nevoia sa dau lectii de fotografie. Doar ca ma intreb... au citit cei care posteaza vreo carte de fotografie? Au vazut cei care posteaza fotografii ale unor fotografi consacrati? Au muncit pentru o fotografie sau doar au apasat un buton?
Stiu doar atat: ca mediocritatea atrage mediocritate. Stiu si ma inspaimant, uitandu-ma-n jur.
Imi puteti recomanda un site serios de fotografie? (eu stiu doar de 1x si de fototarget).
Dragilor mei dragi, este o vorba: daca educatia nu da rezultate, incearca ignoranta.
Educatia nu se face prin ironii, batjocura sau remarci de autobaza referitoare la autor sau model. Dar la fel ajuta si comentariile inutile gen +++ (niciodata n-am inteles de ce nu e XXX in loc). De partea cealalta nici ignoranta nu face bine, insa mai mult ca sigur ar da un indiciu referitor la valorile comune la care subscriu membri mai vechi ai acestei comunitati.
Nu vreau sa dau si mai mult apa la moara, insa cred ca problema acestui site si in consecinta cauza multor frustrari, este una de strategie sau, daca vreti, una de orientare pe terment lung. Nimeni nu a specificat vreodata ca BOG se vrea un site de fotografie artistica, sau ca promoveaza elitismul. Nicaieri nu scrie ca site-ul asta nu se doreste a fi unul gen hi5. Atata timp cat numarul de vizite este cel mai important indicator, ne vom invarti in jurul aceleiasi paradigme, dragii mei.
Apar fotografii nelalocul lor? Ignorati-le daca nu merita, nu sunteti in stare sau nu aveti rabdare sa oferiti un comentariu constructiv. Pana la urma, timpul este singurul critic fara ambitie, nu?
.tziff
Nu este problema noastra, cel putin nu este treaba mea sa educ pe X si Y - eu ce simt intr-un anumit moment incerc sa redau prin poze - nimic mai mult. Si din cand in cand mai scriu si pe forumul asta. Problema e ca sunt bagati la comun cei care abordeaza fotografia intr-un mod care altii nu il inteleg, fiindca nu se pliaza, si nu neaparat ca sunt batuti in cap. e un ghiveci de persoane , personalitati si criterii care veci pururi nu va functiona, unde pui ca lipseste, uneori cu desavarsire, bunul simt si limita penibilului - dupa cum spuneam - ca la televizor, ca pe strada...
iti sugerez flickr pe langa site-urile de care pomeneai, unde este cate un grup pentru fiecare om . sunt grupuri doar de fotografii ale ferestrelor, doar de fotografii de bomboane mov, doar de poze cu pasari, doar nuduri .. samd ... bine - de la 2oo de poze postate, te pun sa platesti, si parca dupa 2 ani iti expira contul, daca nu dai banutul jos - dar ...
amuzant este (sau nu) ca in paralel cu mesajele voastre de aici primesc inca comentarii de la "body frame", marlania curge in continuare. o paralela interesanta
si uite cum cu un topic ca acesta ca poza respectiva a ajuns si in topul celor mai comentate nu numa in a celor vizualizate.
keep up the good work everyone! :)
Nu-i un lucru rau ca discutam despre asta, atat timp cat toti suntem deacord ca poza respectiva este nasoala.
@armand : era acolo sus de mult timp :)
cand s-a deschis topicul era in topul celor mai vizualizate... acum l-am vazut si la comentate... de aici nu pot sa trag decat o concluzie...
Cristian, se acorda prea multa atentie unor nonvalori pe BoG dupa parerea mea, comentariile si vizualizarile sunt datorate voua celor ce intrati zi de zi, poate de mai multe ori pe zi sa vedeti ce poveste interesanta OTV-ista se mai dezbate.
sunt 100% de acord cu Florin Stefan din primul lui post, ignorarea doare cel mai mult... :)
@armand: pot sa iti spun ca de cand am deschis topicul asta a avut vreo 5 comentarii in plus, nu cred ca asta i-a adus popularitatea :)
la genul asta de imagini lumea de obicei se uita si comenteaza mai putin ;)
Parerea mea e ca Adriana, autoarea imaginii, nu numai ca si-a asumat feedback-ul postarii, acceptand prezenta acestor comentarii (dovada ca nu a sters poza cu tot cu comentariile "jignitoare/defaimatoare/desconsiderante/mistocaroase/etc") ci chiar le-a indus, constient, prin postarea respectivului cadru. Asa ca toata aceasta discutie nu are rost.
Ca un offtopic: as fi vrut sa vad, daca poza asta ar fi fost pusa de Bata-l Norocu', cu vreun titlu de genul "Sanity breakfast" sau "Bidoneleroase", ce comentarii ar fi primit. Cred ca tocmai ca cele infierate de ante-cuvantatori.
apreciez discutia deschisa de Stefan si directia pe care a luat-o prin contributia valoroasa a lui Bogdan (si a majoritatii celor care au comentat);
trebuie sa fiti constienti de cateva lucruri decisive care determina si descriu mediul BOG: bog se reiventeaza pe sine cu fiecare postare noua a fiecarui nou venit care nu are interesul si capabilitatea de a exista printr-o pliere la istoria scrisa acum ora, o zi, o luna, un an - prin aceste discutii si postari capabile sa Schimbe; el se va exprima pe sine, mereu nou, mereu altul, mereu reinventand roata;
mai trebuie sa fiti constienti de faptul ca desi schimbarea cea mai eficienta vine din interior, prin acumularea experientei - acest fapt nu se poate confirma printr-o vointa a celor care guverneaza acest loc si care au o viziune deja afirmata si impamantenita a riscurilor pe care dimensiunea formativ-educativa le constituie pentru un site care se doreste a fi doar popular - si atat;
extraordinare initiative, laudabil efort - ele pot avea efect insa in alta parte, intr-un loc cu alte reguli si mod de functionare, cu o alta filosofie de a exista;
timpul a demonstrat asta
Ca sa vedeti cam cum functiona bog acum cativa ani: am dat la cautare "body frame" si rezultatul a fost, inafara de poza in discutie,asta.
Intrand la autor, am vazut nu numai postarile ci mai ales numarul de comenturi. Va recomand vizitarea.
Va mai fi bog, vreodata, ca inainte?
Pana la urma un site e doar niste cod plus energie electrica. Ce se intampla pe el se datoreaza celor care-l frecventeaza. Avand ca public romanii, in el se vor replica toate apucaturile celor care populeaza Romania. Pentru ca evident epuizarea neajunsurilor nationale e vanare de vant, mai bine te referi la aspectele mari. La mijloc in cazul de fata e o figura binecunoscuta tuturor: smecherul. Pana la urma e vorba aici de niste indivizi care se smechereau aruncand cu bascalii.
Pentru smecher viata e simpla. Polii lumii sale sunt dorinta de a-i fi admirate fitele si, celalalt, de a da in bot demonstrativ fraierilor (adica tuturor celor care nu isi gasesc utilitate in cosmos admirandu-l si trebuie sa le gaseasca el una, prin etalarea de violenta de limbaj sau de alt gen). A-i cere un raspuns consistent inseamna supralicitare. El nu e interesat sa gandeasca pentru ca interesele-i sunt altele, asa ca arunca cu glumite de finetea unui ciomag. Va asteptati de la el la moralisme sofisticate? Cred ca ii cereti prea mult.
In general reactiile fiintei elementare care e smecherul sunt forme mascate ale celor doua interese pe care le pomeneam. A-l baga in seama inseamna fie a confrunta, fie a intra servil intr-o gasca, dupa fire. Oamenii normali care nu au chef nici sa admire nici sa aiba parte de varii violente din partea acestui gen pricinos nu pot decat sa ii ignore pe smecheri si sa ii ocoleasca larg. E in fond ce stim din viata de toate zilele din Romania. E simplu.
Necunoscand termenul am dat o cautare pe net (asa invat cate ceva). Am gasit:
ȘMÉCHER, -Ă, È™mecheri, -e, adj. (Adesea substantivat) Care È™tie să iasă din încurcături, pe care nu-l poÈ›i păcăli; abil; isteÈ›, dezgheÈ›at; È™iret, È™arlatan. – Din germ. Schmecker „persoană cu gust rafinat”.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de LauraGellner, 30 Apr 2004 | GreÈ™eală de tipar
ȘMÉCHER adj. 1. È™iret, viclean, (înv. È™i reg.) marghiol, (reg.) È™pilăr, (Mold. È™i Bucov.) hâtru, (înv.) telpiz, (fam.) hoÈ›oman, piÈ™icher, È™mecheros. (E cam ~ dumnealui!) 2. abil, È™iret, viclean, (pop.) mehenghi. (Om ~.)
Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | GreÈ™eală de tipar
È™mécher adj. m., s. m., pl. È™mécheri; f. sg. È™mécheră, pl. È™méchere
Sursa: DicÈ›ionar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | GreÈ™eală de tipar
ȘMÉCHER ~ă (~i, ~e) 1) È™i substantival (despre persoane) Care se orientează cu pricepere în orice situaÈ›ie, trăgând foloase; viclean; hâtru; È™iret. 2) (despre manifestări ale oamenilor) Care denotă prefăcătorie; caracterizat prin abilitate; È™iret. Zâmbet ~. /<germ. Schmecker
Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | GreÈ™eală de tipar
È™mécher (-ră), adj. – Viclean, È™iret. Germ. Schmecker „om cu gust” (Tiktin). – Der. È™mecherie, s.f. (truc, È™iretenie, viclenie; vorbă de È™mecher, argou); È™mecheresc, adj. (de È™mecher); teÈ™mecherie, s.f. (Mold., truc), a cărui der. nu este clară.
Sursa: DER | Trimisă de blaurb, 25 Dec 2008 | GreÈ™eală de tipar
Sunt nelamurit: a fi smecher e ceva rau? Poate n-am inteles; din ce spun astia de i-au dat o definitie nu mi se pare ceva peiorativ. Cred ca astia nu stie ce spune. N-ar fi prima definitie pe care o greseste.
Frumos tuseu Bogdan.Direct si la obiect. Am vazut azi escaladari in prostia umana cit incape.De domeniul risului.Vad ca alti sufera de sindromul de inferioritate si trec in partea opusa acolo unde zac demiurgi, dind tot felul de solutzi si discutzi stufoase fara nici un adevar.Fiindca nu au adevar din moment ce incalca regulile sitului.Si doar pt singurul motiv sa fie in fatza.
Alte măşti, aceeasi piesă
@Bogdan Boghitoi - De ce nu mai postezi? Sau daca postezi (poza de pe Lipscani cu cainele) - de ce nu ai lasat-o pe sit ?
Orice am spune, oricat am spune, oricand, etc, undeva in sistemul numit realitate, lucrurile au o tendinta naturala de a intra in echilibru. E suficient sa ne uitam in istorie, in natura, cand dupa orice furie a elementelor, omenirea a gasit intotdeauna resursele necesare de a se regrupa, a invata si a-si continua drumul mai departe. Discutia despre bun simt a pornit de la o premisa falsa. Ar fi trebuit sa definim pentru inceput coordonatele acestui demers. In situatii critice, ca inertie a instinctului de supravietuire, calitatile umane ( virtutile) se subordoneaza celor animale. Imaginea care imi vine acum in minte este aceea a avionului prabusit intr-o zona indepartata de civilizatie, arctica, in care supravietuitorii au avut de ales: vor consuma cadavrele pasagerilor ucisi in impact si vor trai, sau vor alege sa moara. Veti fi surprinsi probabil sa aflati ca foamea a invins si ca numarul noilor convertiti la canibalism de aceasta nenorocire a fost majoritar. Aceasta parabola, cu tot grotescul situatiei, ajunge intr-o masura multumitoare la cauza problemei in discutie: bunul simt. Intre individul capabil sa consume carne de om pentru a supravietui si unul care a uitat "bunul simt", exista doar o diferenta de nuanta. Daca primul este autentic, in cazul celui de-al doilea vorbim numai de un act de mimare. Coborandu-si in mod voit stacheta valorii in animal, intr-un mediu care ii permite acest lucru, prin sublimare, "smecherul" (sau oricum vreti sa-l numiti) are acces, in intreaga sa splendoare, la animal. Sa ne amintim, printre altele, la enorma fascinatie a omului pentru provocarea suferintei celuilalt. Nimic nu e mai spectaculos decat sa privesti un spectacol in arena: gladiatorii din trecut, "fraierii" de astazi, prezenti la datorie pe scena insangerata a timpului. Sa aplaudam, prin urmare, sa ne bucuram. Pentru fiecare adversar lovit la pamant, pentru fiecare picior in burta...
Pe restul, vorba cuiva, ii putem ignora.
D-nul Boghitoi a concluzionat magistral.
Felicitari !
@Bogdan Mesesan
Nu am mai postat in parte pentru ca in ultima luna nu am mai scos aparatul (pana duminica asta cand am iesit prin oras sa imi plimb nevasta si am facut 20-25 de cadre), in parte din cauza smecherilor care te fac sa nu mai ai chef si chiar sa iti interzici sa o faci, din indolenta etc.
Poza cu cainele am sters-o pentru ca vreau sa evit sa-mi constitui un portofoliu. Fiind amator, un portofoliu imi e complet inutil, necautand contracte sau mai stiu eu ce, si in plus ar putea as putea da un exemplu negativ. In general "portofoliul" poate stimula in amatori inchipuirea ca sunt artisti, si inca asa cum arata artistul in stereotipurile despre artisti, ceea ce e mult mai rau. Calitatea de artist fotograf nu se verifica nici macar la multi dintre profesionisti, si oricum la ambele categorii poate conduce chiar la rezultate hazlii si comportamente de opereta. Chiar nu vreau sa joc in comedia asta, pe care unii din pacate o iau in serios.
aha - inteleg, insa nu aprob o parte. eu am nevoia asta de a arata - dar poate e doar o forma de exibitionism. mersi de raspuns. banuiam eu ceva.
salut.
extraordinar...la fotografia norvegianului din 2004 (link-ul lui nedef)...a aparut un comentariu in 2009...al cui? al lui Zen...am ras cu lacrimi...deci tot ce s-a scris aici e in van
tot e bine ca l-a pus in romana... probabil autorul l-a si inteles :)) eu cred ca zen asta e un bot care intra peste tot si pune acelasi comentariu :))
#Bogdan Boghitoi - evitarea la care faci referire e valabila acolo unde spatiul iti permite sa eviti, dandu-ti optiunea selectarii traseului sau spatiului in care evoluezi; pe strada nu te afecteaza pentru ca ii ocolesti inainte sa te atinga influenta lor;
aici esti obligat sa reactionezi - fie prin evitare fie prin confruntare Dupa ce contactul a fost initiat, si nu prin voia ta; prin asta se deosebeste Bog - cel putin de un spatiu public comun - prin faptul ca te obliga sa faci fatza, neoferind alternative, contrazicand practic fundamental dreptul la optiune; aici ai doar 2 alternative - esti sau nu esti; oferirea alternativelor ar insemna descentralizare si individualizare evidenta si pregnanta - ceea ce nu intra in politica acestui loc; alte locuri iti permit managementul relatiei cu site-ul; pe de alta parte este ceea ce defineste substanta acestui loc si care ofera destule de invatat, in acest sens - necesitand din pacate un efort inutil de a face fatza unor evenimente pe care in mod normal le-ai ocoli prin proprie decizie
Nu inteleg de ce Zen nu a primit deja ban pe aici.
"Nu sunt acceptati pe site cei care se inscriu cu pseudonime, cei care trimit fotografii "la misto", fotografii sub orice limita a bunului simt, sau cei care nu fac o minima dovada de bune intentii."
In cadrul focus-grupurilor realizate de partide inaintea alegerilor prezidentiale, a iesit la suprafata faptul ca romanii sunt foarte interesati de "bunul simt" si ca urmare candidatul care se va prezenta drept cel mai virtuos purtator al acestui dar dat de Dumnezeu va avea sanse mari sa se indrepte spre Cotroceni. Staff-ul liberal a scos rapid din palarie "Romania bunului simt", "manifestul bunului simt" etc. iar staff-ul PDL a incercat chiar sa fure "bunul simt" de la liberali.
Cam aici se incadreaza si discutia de mai sus, o jonglerie cu niste termeni nedefiniti si alunecosi. Nu vrem sa defenim ceea ce este bunul simt si mereu ceea ce nu e de bun simt si mereu raportandu-ne la celalalt. Consideram ca noi stim ce este bunul simt, doar pentru ca putem identifica foarte usor la altii, chestii care nu sunt de bun simt.
Ca de obicei si aceasta discutie (indiferent de tema) ajunge in acelasi loc: ce bine era in varsta de aur a BOG-ului, cum sunt alte locuri in care bunul simt se poate impleti in liniste cu exprimarea artistica, de ce sa stergem sau nu pozele din portofoliu, este Zen un troller? etc.
Urmeaza Canon vs Nikon, Mac vs PC, Photoshop vs Gimp, film vs digital, patrat vs cerc
culmea e ca "in alte locuri" bunul simt nu e o tema alunecoasa deloc, ba e chiar bine inradacinata in atitudinile curente, in general prin educare; priveste mai ales felul in care sr ealizeaza interactiunile - cu grija a nu se leza persoana celuilalt; grija pentru "celalalt" nu ar trebui nici ea sa fie un termen "nedefinit"
Cam ciudat comentariu din partea unui tip cu atata putere. Cam asta urma. Si fiindca in fiecare zi se mai inscrie unul si multumita structurarii ingenioase a forumului BOG (fara hot topic, fara categorii de discutii, si nu de anunturi, fara nimic) - cu asta te alegi - din 4 in 4 saptamani se reinventeaza cate un subiect discutat ciclic.Si atunci , normal ca cei care acum sunt "de dat la scoala" - adica au vreo 7 ani de BoG, nu mai au rabdare si nervi sa citeasca iar si iar si iar - dar nici intelepciunea de a sta pe mal.
Zic si eu , care am mai umblat si pe "dincolo" . . .
comentariul meu era un raspuns pentru domnul Cips
Am si eu nemultumiri, daca mi se permite. Una dintre ele este ca discutiile noastre pornesc si se invart mereu in jurul unor imagini foarte slabe (vedeti imaginea de la care s-a pornit aici, si daca va uitati in urma puteti urmari patternul).
Poate nu-mi dau eu seama foarte bine care sunt temele cu miza pe care ar trebui sa le discutam, dar asa simt ca le discutam mereu pe cele care nu merita. Cred ca ar trebui sa construim mai mult, si nu sa ne bucuram numai atunci cand reusim sa demontam ceva, fie si daca ce am demontat sunt doar niste argumente.
regret ca am pierdut startul acestor comentarii si nu stiu la care portret va referiti, nici despre autor nu am idee, dar daca e un nou venit, as spune ca este bineveni, iar comentariile voastre sunt pertinente si incearca sa acrediteze ideea de BOG domestic si bine cristalizat spre fotografia de calitate, sincer si la ora de taina va spun ca inainte de a posta pe blog am fost avertizat de multa lume sa ma las, apoi am urmarit bog fara sa postez fo 6 luni dupa care m-am decis; sincer acum nu regret, pt ca am gasit printre voi oameni care au fotografie in suflet si diafragma in ochi, ba mai mult , cand am postat ca neica nimeni am primit aprecieri si mai mult decat atat, CRITICI CONSTRUCTIVE, esential si pentru omul nostru de care faceti vorbire!
sa auzim numai de bine
Stefan, absolut de acord cu tine.
Bunul simt rezida din cei 7 ani de acasa si, printre altele, se transfera in limbaj, in felul in care iti spui parerea, fara a jigni (este si aici o arta ce tine de natura umana), intr-o critica folositoare (aici). Chiar si o ironie poate fi spusa fara a supara, poate chair fiind una inteligenta si de ce nu, chiar folositoare autorului. Mai depinde si de receptor...
Deja am obosit abordand astfel de subiecte, am senzatia ca nu se va ajunge nicaieri, niciodata.
Chiar azi, am intervenit la o postare in care cineva spunea ca personajul din fotografie este o cotoroanta. Cand aici e vorba de fotografie. Acele fotografii erau foarte bine realizate, in alta ordine de idei, iar personajul era chiar fotogenic.
Deci..ce ar mai fi de spus ?
...
@Vlad Eftenie
Si aici poti sa eviti. Cel mult lucrurile pot fi asemuite cu o strada ingusta, unde nu ai ce face si personajul iti ajunge fix sub nas. Insa chiar si asa ai posibilitatea sa treci pe langa, sa nu bagi de seama sau sa te comporti intr-o varietate de moduri, cum ti se potriveste. De pilda nimeni nu te obliga nici aici, nici intr-un gang sa incepi o convesatie.
Intervin si eu, desi s-au spus multe lucruri interesante mai sus.
Vreau doar sa subliniez (daca mai era cazul) ca ceea ce se intampla in "viata reala", pe strada sau la televizor din pacate se intampla si aici, online. Nu ne intrebati de ce, si nici nu ne cereti sa schimbam lumea pentru ca nu putem. Si nici nu vreau sa tin teorii despre educatie (fie ele elementare).
Cautati partile bune in orice si dati exemplul vostru (nu numai aici pe site). Si n-ar fi rau sa fim mai toleranti, oamenii evolueaza, se schimba. (cum spune Stefan undeva mai sus, cazul lui)
Gata?!
Da Adi s-au racorit destul.Si bunul simtz ramine doar la uni.
doar la uni. da.
la altii nu.
:))
eu unul simt ca incep sa-mi pierd placerea in a posta si vizita acest site in urma lucrurilor care se intampla in ultima vreme...
G, mai e valabil vreun filtru la intrarea pe site? ma gandesc ca o sectiune care sa trieze, filtreze si sa dea unda verde ar constientiza userii dornici ca site-ul asta nu e hi5; ce vad acum pe pagina 1 a site-ului ma face sa verific de 2 ori fereastra http://
ceva usor - la stilul sa primesti 3 voturi din 5 (un minijuriu de 5 persoane luate dupa rank ca sa folosim si noi la ceva numerele alea din dreptul nostru pe care nu le-am cerut);
ceva, orice?
:)
yes ! G. .. do something ! anything .. but do ! can you ?
cata dreptate ai V.E. subscriu! calitatea site-ului a scazut drastic in ultimele luni.
cred ca aici bunul simt a fost inlocuit de natura umana. daca ati analiza raportul barbati femei care se uita/comenteaza "nudurile" de orice fel veti constata ca primii sunt mult mai numerosi, iar imaginile in cauza sunt mult mai vizualizate decat altele. Curiozitate? poate... dar sunt foarte putini cei care scapa ocazia de a se uita la o domnisoara goala. comentariile tin insa de educatie, cred. reflecta intr-o oarecare masura societate in care traim. posibil sa fi fost cam dura :)
Ce se intampla pe prima pagina acum (la o anumita postare)..ca s-a amintit de lucrul asta, e bataie de joc la adresa majoritatii care este interesata la modul cel mai serios de acest proces numit fotografie si care se straduieste sa progreseze zi de zi.
Si inca ceva..as propune alt subtitlu atasat BADORGOOD. Treaba cu critica nu cred ca isi mai are sens. E un site de prezentare, nu de critica.
despre ce postare vorbesti Stefan?
Nu are rost sa fac nominalizari, s-ar interpreta ca o pledare pentru cenzura ceea ce ar fi total gresit. Sunt primul care pledeaza pentru libertatea de expresie ,dar trebuie sa existe niste limite, care vin din interiorul fiecaruia. Si aici am terminat :)
Cele bune !
Stiam ca nu e gata!
Haios - n-am cerut rank-ul dar in virtutea lui ma cer pt. a filtra, a tria, a da unda verde, a cenzura, a refuza, a impune, etc. ce mi se pare mie ca nu e de bun simt.
Ce e bunul simt? Este unul singur, unanim, absolut? Este de mai multe feluri, tinand cont de diversitatea umana? Daca da, atunci al cui e mai bun? Al celui cu rank folositor si folosit?
Domnule Tuchila, in opinia mea sunteti mai fotograf decat 90% din fotografii care posteaza pe acest site...
In ceea ce priveste acest topic, mi se pare doar o rabufnire care nu contribuie cu nimic la imbunatatirea calitatii fotografiilor "expuse" aici.
Un rahat ramane un rahat, indiferent unde va fi el prezentat. Unii il ignora, altii fac misto de el iar altii il scuipa...
Personal nu sunt de acord cu ceea ce afirmati aici. Lipsa de bun simt e la cel care face rahatul, nu la cei care il scot in evidenta sau fac misto de el. Dar nu-i bai: suntem doi oameni cu 2 pareri diferite.
Ridicare nivelului site-ului se poate face de catre oameni ca dvs, care chiar stiu cu ce se mananca fotografia, prin critica. Din pacate, din diferite motive pe care nu le stiu, dvs, ca multi alti fotografi buni de pe acest site, ati ales sa stati intr-un con de umbra si (probabil) sa observati.
PS Tare mi-ar placea sa-l contrazic (din nou) pe Bogdan Boghitoi, dar mi-e frica sa nu-si ia (din nou) la revedere de la acest site, de la glie, de la neam, de la internet si de la fotografie. Si, nu-i asa, noi nu vrem asta....
:))))))
Visean, nu sunt de acord cu tine. In primul rand, toti facem rahat. Suntem toti fara bun simt? In al doilea rand, eu am si postat unu' anul trecut si o sa-l repostez azi-maine. Si inca unu; parca niciodata nu a reflectat mai bine starea de fapt actuala. De ce ma jignesti neprovocat spunandu-mi ca n-am bun simt pt. ca l-am facut si tin sa-l arat? Ca sa te iert, te rog sa mi-l scuipi, sa-l iei la misto, dar nu-l ignora si spune-mi parerea ta sincera cum ai vedea prezentarea subiectului in cauza fara folosirea blamatului. Multumesc anticipat.
P.S. Nu-ti fie frica, n-o sa plece nicaieri, cel putin nu de pe bog. Am curaj sa fac pariu pe un rahat cu menta ca ii place foarte mult aici. Si oricum nu te va lua in seama, doar a spus-o: nu-i plac smecherii.
Adrian, scuza-ma te rog ca ti-o spun direct, nu o spun cu rautate. Esti plictisitor si cam imatur.
Ierare pentru off topic.
:)))
Gicu, nu face nimic, stiu ca tu esti baiat bun chiar daca cu lipsuri, unele aproape de titlul prezentului topic, si ca de multe ori te trezesti vorbind aiurea, uitand ca nu te adresezi familiei sau partenerilor de ci-co; d'aia nici nu te iau prea tare in seama.
Acum, ce sa-ti spun, pe acest site trebuie sa mai fie si unu' imatur, asa, pt. echilibru, altfel se poate rastoarna caruta cu maturi la prima curba din Bucuresti, Iasi, Baia Mare, Arad, sau Caracal. Si sa stii ca de obicei e vina birjarului.
Te iert pt. off topic.
Consider plecarea domnului Mihai Zen sau radierea sa de catre administratorii acestui site mai mult decat regretabila. Nu il cunosc personal, insa ca exercitiu al bunului simt, fotografiile dumnealui au demonstrat destul de concludent nivelul " excelentei " umane de care utilizatorii acestui site pot da dovada.
Chiar si ca exercitiu al uratului, al inesteticului sau al aruncarii normelor la gunoi, dintr-o inconstienta copilareasca sau ca rezultat al necunoasterii fotografice, nu putem judeca fotografiile lui Mihai Zen de pe pozitii de forta. Cine detine adevarul absolut in materie de arta, e rugat sa sune spitalul de nebuni. Sunt locuri destule. Ironic e ca toate reactiile autorului nu au vizat persoane( cum s-ar fi asteptat mobul), ci s-au legat strict de ceea ce domnia sa considera ca merita subliniat: culori, statui, schite, filtre de blur, ozn-uri, primadone, dedicatii byu etc. Cum putem judeca nebunia unui om cu argumente rationale? Daca nu il intelegem, recurgem la ce cunoastem mai bine: violenta. Nu, nu il punem pe cruce sau in arena cu lei, nu il putem ucide cu pietre, metodele astea sunt prea old fashion. Violenta pe care ne-o permitem este matura, sublimata: Violenta verbala. Si, la cererea multimii, executia publica prin stergerea contului.
Indiferent de ce parte a baricadei ne aflam, cunoasterea oricarui univers artistic (in particular, fotografic), este cu atat mai revelavanta cu cat cuprinde o diversitate cat mai mare de idei, ganduri, concepte. In asimilarea diferentelor si nu in indiferenta sta puterea regenatoare a artei, in inovatie si nu in exegeza unui anumit curent.
Sa fim toleranti inainte de a fi ignoranti. Prin asta am putea incepe lectia practica a "bunului simt".
Exista doua tipuri de gesturi. Unul dintre ele e gestul demonstrativ. El e net, pentru ca sensul sau sa nu scape nimanui. Celalalt vine din oricare alte motive, dupa pohta inimii, si dupa tot felul de impulsuri contradictorii. Exista motive pentru a fi aici, ca altfel nu mi-as fi facut cont, exista motive pentru care nu am mai dat pe aici, si despre care am vorbit mai sus, cand am fost intebat. Acum fiecare pricepe logica pe care o poate pricepe, cea de cimpanzeu care se bate cu bolovani in piept sau cea de om care se lasa ghidat de propriul firesc. Ce e cert e ca mi-am rarit drastic prezenta, si asta e o tendinta pe care o pot constata usor, dar nu simt nevoia unei disparitii care sa edifice si pe ultimul smecher. Dar in fine, judecarea altuia, ca si arta de altfel, cere esprit de finesse (nu cred ca definitia exacta a expresiei va fi gasita in dictionarul francez-roman, dupa cum ce denumeste nu prea se gaseste dupa blocuri).
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
Mesaj pentru Ciprian Ciocan: stimate domn, eu am incercat sa fiu asertiv. Mi s-a aruncat insa manusa si trebuie sa o ridic :)
Deci:
Aceleasi blah-uri fara noima ca de fiecare data…
Aceleasi forme fara fond, demne de un filozof de duminica dupa-amiaza, care fac sa pice pe spate pe toate domnisoarele de pension trecute binisor de prima tinerete.
Acelasi limbaj frumos colorat ca si coada unui paun prea doritor sa se imperecheze.
Vorbesti mult, dar nu spui nimic…
Aceeasi ingamfare de parca ai fi marele plan al lui Dumnezeu pe pamant. Am vesti pentru tine: esti planul B.
Daca te face sa te simti mai bine (pentru ca vad ca repeti obsesiv cuvantul smecher), recunosc ca sunt un smecher, in aceeasi masura in care esti si tu un frustrat. Alege tu procentajul…