Gazduit de ROHOST

Cel mai tare fotograf roman

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0in; margin-right:0in; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:RO;} p {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0in; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0in; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

http://blog.ioannicolae.ro/

Am dat de nea` Ioan pe wikipedia in timp ce cautam ceva referinţe pentru un nou articol, pe numele lui Ioan Nicolae, este un artist roman adevărat: (citat wikipedia)

„Adept al fotografiei cu mesaj clar şi direct, artistul, încearcă prin lucrările sale să se rupă de ideile preconcepute, etichete, falsuri şi catalogările ce se întâlnesc la tot pasul în viaţa cotidiană.

Toate fotografiile mele vorbesc despre o viaţa nedisimulată, reală, vie, o lume care este lângă noi dar pe care am uitat să o vedem", afirma artistului.” (de pe ro.wikipedia)

Citind acest citat din profunzimea artistului mă gândeam ca vorbeşte despre nemurirea sufleteasca a gândacilor sau ceva pe care eu muritor imbecilizat nu l-as putea înţelege.

Si clar nu pot sa înţeleg de unde atât ipocrizie, nentu, fotografiază pitipoane mondene (simpla constatare) adaugandule citate filozofice, in prima faza am crezut ca e o gluma legata de kitch-art dar ulterior dupa ce i-am citit blogul am ramas uimit de acest model aspirational in arata care este Ioan Nicolae:

„Când un corp acţionează asupra altui corp cu o forţă (numită forţă de acţiune), cel de-al doilea corp acţionează şi el asupra primului cu o forţă (numită forţă de reacţiune) de aceeaşi mărime şi de aceeaşi direcţie, dar de sens contrar. (conform Wikipedia)”

Conform I. Newton?Am elaborat dupa modelul maiestrului artist comentariu uneia dintre marile lui capodopere realizata cu una dintre modele aspirationale pentru fetele din romania,Marie Cureie de romania.

„Don`t tell anyone … i`m in the club” cu Gina Pistol este o lucrare care vorbeşte despre viata nedisimulata, reala, vie, o lume care este langa noi dar pe care am uitat sa o vedem.

Este amuzanta sau tragica dovada de ipocrizie?

Facebook Twitter StumbleUpon Delicious Digg

E un fotograf bun, are lucrari interesante, dar nu cred ca e cel mai mare fotograf.

2010-06-20 01:15:59
Comentariu apreciat de autor

/:) ... right..cel  mai tare. buna duma asta

2010-06-20 09:51:29

are lucrari bune..dar e cam mult sa spui ca e cel mai bun...de fapt cum poti decide asta? cred ca un criteriu bun si exact ar fi recunoasterea internationala?

2010-06-20 10:32:39

Stati ma calmi ca era vorba de ironie!

2010-06-20 11:36:38

si inca stravezie de tot :))

2010-06-20 13:20:42

Testul timpului este cel mai elocvent asa ca sa lasam pe seama posteritatii astfel de calificative:)...

2010-06-20 13:26:44

:)

2010-06-20 17:46:31

;) Am inteles ironia de la inceput, totusi e o tema sensibila si vroiam sa aduc mai multa claritate.
E ca si chestia cu Canon VS Nikon ;))
Ce ai facut de prima parte a textului e plina de informatii inutile ? 

2010-06-20 18:26:39

inca nu a abordat nimeni macro VS tele ... :)) in rest e totul la locul lui.

mai in gluma mai in serios, istoria ne invata sa nu radem aiurea de artisti ca poate or sa rada altii de noi mai incolo. lucrarile de inceput ale multor consacrati sunt atat de naive si de stangace ca majoritatea contemporanilor acestora au avut reactii din cele mai interesante la adresa lor si a operelor de inceput. abia mai tarziu cand au devenit consacrati si vanduti la sume exorbitante, operele de inceput au fost luate in seama desi chiar autorii le aruncasera sau le uitasera de mult pe cine stie unde. 

nu e o regula ca cine face porcarii la inceput de drum ajunge mare... dar e o regula sa lasi omul sa se desfasoare si ... sa razi de el sau sa il ironizezi abia cand, depasindu-l din toate punctele de vedere, iti poti permite o ironie mai fina sau mai grosolana, dupa cum iti e firea... :) 

2010-06-21 17:24:58

Dreptul meu la replica.

Nu stiu de ce, dar autorul acestui articol (Andrei Nistoresc, username nueu), pe numele sau real Radu Dragan are ceva personal cu mine dat fiind si repetatele postari ale dansului pe blogul meu. Posturi ce din respect pentru modelele cu care lucrez mi-am rezervat dreptul sa le sterg deoarece limbajul murdar folosit nu face cinste nimanui.

Am decis ca sa-mi acord singur dreptul la replica, replica ce poate trebuia sa o fi dat mai demult.

Pentru un absolvent de facultate, in cazul dansului, Universitatea de Arta si Design, Facultatea de Arte Plastice, m-as fi asteptat la un dialog constructiv si nu la inproscat cu noroi in stanga si in dreapta. Oricum, calitatea unui om nu sta in facultatile facute. Printre altele, sta in cei sapte ani de acasa (daca a avut casa) si in respectul reciproc ce trebuie sa fie fundamentul unei relatii cu o alta persoana. De criticat putem critica toti si pe oricine, se pune intrebarea daca aceasta critica este si obiectiva. Ma asteptam sa am ceva de invatat de la dl. Dragan deoarece eu am facut o facultate total diferita de cea de arte, iar fotografia fiind in primul rand o pasiune, dar nu a fost asa. Atunci cand o sa vreau sa invet despre frustrare, complexare, micime, bezna, egocentrism, infature, nulitate cu siguranta ca o sa-i cer o parere avizata. Pana atunci fiecare ar fi bine sa-si vada de propriul drum, oricare ar fi acela.

D-le Radu Dragan aka Andrei Nistoresc (nueu), daca ati fi barbat v-ati da numele real, asa cum fac marea majoritate a barbatilor de aici dar cu siguranta ca dvs. aveti motive sa ramaneti anonim, si bine faceti. Dar poate nu stiti inca... Internetul ofera doar un fals anonimat. :) Partea interesanta este ca nu mai sunteti anonim :) Amuzant, nu? Acum eu, mai ales eu, cat si toti cititorii acestui post au aflat exact cine sunteti. Poate pentru unii acest amanunt va fi util.

Acum intre noi, eu, Ioan Nicolae si dvs., Radu Dragan aka Andrei Nistoresc (nueu) sau cum o sa va mai numiti in viitor. Nu credeti ca ar fi mai civilizat (sau si mai bine spus, barbateste) sa ne intalnim fata in fata si sa-mi spuneti tot ce aveti pe inima? Promit sa va smulg o marturisire sincera la adresa fotografiilor mele... Iar daca nu asa, ca doi iubitori de arta ce suntem, probabil ca odata si odata o sa ne intalnim la un vernisaj, eveniment cultural, etc. :) Sunt sigur ca asteptati si dvs. acel moment... :)

Pentru ca este corect ca toti sa stim cu cine purtam o conversatie, detaliile despre mine se gasesc in profile-ul de pe acest site iar despre d-lui Radu Dragan in linkurile urmatoare:

http://www.jpgmag.com/people/bigfunydr

http://fototutorial.wordpress.com/2010/02/24/portofoliu-2009/

Cu scuzele de rigoare pentru acest articol, desi nu am fost eu autorul, rog ca fiecare sa-si pastreze liberul arbitru si sa judece fotografiile mele facand abstractie de diversele opinii pro si contra.

Va multumesc,

Ioan

2010-06-21 19:20:49

Ioan Sorin: Clar, e pe sistem colegu ...

Costea andrei: da :)) sa il recunosca lumea pe strada, un fel de Britney Spears, dar mioritic.

Marius C.: Ai descoperit diferenta dintre a citii si a intelege, lucru pe care tovarasii anteriori tie nu au deduso.

Neagoe: :)), multumesc. Dar nu capacitatile mele de a da cu mucii de perete sunt inculpate.

Dan G.: Timpul nu este cel mai elocvent martor, a se vedea istoria artei care este plina,plina,plina de prostii. Si motivele pentru care majoritatea sunt cunoscuti sunt obscure: Rembrant a murit acum multi,multi ani. De ce este el celebru fata de gloata de pictori din acea perioada?

Pelei I. S.: Am dat copy past din word, este ceva mai stabil decat netul.(rog administratorul sa stearga partea cu informatiile despre font and stuff, daca vede ce am scris) Si Canon VS NIkon este cred ca una dintre cele mai imbecile discutii pe care le aud in mod recurent (folosim alt topic)

Popovici alin: Abordarea ta este extrem de naiva si stangace, nu vorbim despre un amator daca acolo bati. Si sigur e vorba de un artist, cred ca precursorii lui o sa se uite la pitipoanca si o sa spuna ... vorbea despre "o viata ne disimulata reala si vie".

Ioan Nicolae: Dreptul tau la replica, Dreptul meu la raspuns.

Puiut, abordarea de genul "are ceva cu mine" mergea in clasa a 2. Nu te cunosc, nu am intentia sa o fac, implicit nu pot avea ceva cu tine. Am o problema cu ipocrizia crunta de care dai dovada,  pana unde poti intinde coarda? Si ca sa fim clari am comentat 2 lucrari de ale tale. 1 data alaturand textul de pe wiki.ro unei imagini reprezentative. a 2 a fost momentul in care ti-am semnalat ca wikipedia nu a descoperit legile reactiunii, post in care am folosit nerespectuos cuvantul pitipoanca pentru savanta de renume international din fotografia dumneavoastra. Si ultima data cand am vazut ca mi-ati sters comentariu cu pricina - blogul tau, regulile tale. Dreptul meu la o parere?

Din discursul plin de sterotipii am dedus niste apelative la adesa mea, felicitari pentru cei 7 ani pe care ii dobanditi. Ca sa raspund in acelasi registru sterotipic. Am 1 singur complex dar este legat de folosirea anumitor pictograme nu a imaginii.

Surpinzator draga Serlok Holms, cu o parte din interlocutorii acestui topic am fost chiar la bere azi dupa examen, deci ma cunosc de mult timp si da sunt D. Radu, dreptul meu la replica este A.N.- Poveste mai lunga, este legata de perceptile unui grup de oameni, exterior mie. Nici de cum de anonimat. Daca mergem pana acolo putem spune ca sunt autopromotor agresiv.

Observ o tenta misogina?Barbate! Sau femeile nu sunt barbate? Fii Barbata Zoe?Observ ca sunteti barbate fara complexte de micism, barbate. In general incerc sa evit maniferstarile "capuciniste" impropriu numite expoziti, dar sansele exista. Sunt ceva mai taios in realitate pentru ca lucrez cu impusurile interocutorului. Cu cea mai mare placere puteti sa imi smulgeti o parere despre lucrari, statistic vorbind cred ca nu o sa va placa, barbate. Surpinzator da, imi plac persoanele care sunt greu intimidabile. 

Jpg. yupi, o parte din temele mele scolare, trebuie sa imi amintesc parola. Mai este http://draganraduaurel.wordpress.com/ ceva pe fliker si un photoblog http://www.photoblog.com/bigfunydr daca vreti sa stiti cu cine vorbiti ceretile buletinul. :)

De ce sunteti atat de preocupat de opinia pe care o au persoanele asupra dumneavoastra? Complexe?

2010-06-21 22:58:49

Voi pune punct acestei discutii acum si aici.

Nu meritati sa-mi pierd timpul. Cu siguranta ca fiecare va judeca in felul sau fotografiile mele si pe ale dumneavostra, ceea ce am scris eu si ceea ce ati scris dumneavostra.

S-ar putea ca spre norocul amandurora inevitabilul sa se produca si sa ne intalnim mai repede. Vad ca se anunte destule expozitii. Sper sa va pastrati si atunci logica si aplombul. O sa fiu si eu la fel de taios ca dumneavostra atunci, ba poate chiar mai taios. Nu, si nu o luati ca pe o amenintare pentru ca nu este. Chiar mi-ar place sa am o discutie cu dumneavostra. Suportati?

Va salut si va doresc lumina buna,

Ioan

Comentariile sunt inchise
2010-06-19 16:47:49 
vizualizari (2937)
comentarii (12)
voturi (0)