Battery grip Nikon D90

Salut, eu am un grip hahnel pe un d40 acum, care pana acum s-a descurcat foarte bine (chiar daca d40 nu are un grip dedicat si acesta manaca bateria chiar si cand este oprit) o sa fac un upgrade la d90, si nu stiu cum ar fi mai bine, sa cumpar un grip Nikon care e in jur de 5 mil, sau tot un hahnel in jur de 3 mil, care vine si cu o telecomanda.

Care ar fi diferentele intre ele, constructie, durata de viata... etc

Multumesc!!!

Facebook Twitter StumbleUpon Delicious Digg
Rank: 923
2009-06-30 14:08:31

Cred ca cel mai bine e sa le vezi pe amandoua. Tu decizi la urma!

Rank: 168
2009-06-30 15:37:26

de vazut nu stiu daca sunt prea multe diferente, ma gandeam ca cineva ce foloseste unul sau celalalt sa imi spuna cum se prezinta, ms oricum de sfat

Rank: 1,462
2009-06-30 17:02:00
Comentariu apreciat de autor

Personal iti recomand sa mergi pe cel Nikon, nu de alta da sa nu patesti cum am patit eu la Canon: mi-am luat un grip noname, arata bine, are telecomanda... dar cand pun ambii acumulatori autonomia bateriei nu mai e afisata corect pe display in sensul ca tot timpul vad bateria full.. si cand se duc ambii acumulatori camera se inchide fara nici un warning.
Nu stiu care e comportamentul normal la un grip original dar pe mine ma enerveaza asta la culme.

2009-06-30 21:18:50

uu nashpa rau, si gripu meu consuma bateria si cand e inchis (aparat si grip inchis), so cand il tin in rucsac mai mult timp trebuie sa tin bateriile scoase.

Ms de help o sa tin cont

Rank: 787
2009-06-30 22:47:23

Nikon! Este de-al lor si au tot interesul ca sa functioneze ireprosabil. Este marca de prestigiu si nu isi permite ca sa dea lufturi.

Faptul ca se descarca acumulatorii - nu cumva sa aveti doua modele cu capacitati diferite, sau chiar marci diferite. Sau incarcati diferit. Atunci se intampla ca cel mai puternic, sau mai incarcat, sa "debiteze" pe celalalt, cautand sa il incarce si sa il aduca la acelasi nivel. De aceea se recomanda ca, atunci cand sunt introdusi in grip, sa fie incarcati ambii in aceeasi zi. Si inca o ceva: se mai poate intampla treaba asta si daca unul este mai vechi, recte mai uzat, decat celalalt..

2009-07-01 02:12:59

d40, nefiind proiectat cu asa ceva nu are conexiuni pt buton de declansare, si pe butonul de declansare al gripului nu poti focaliza (nu poti apasa doar jumate). Si gripu` ramane mereu conectat la acele lamele, chiar daca e inchis si el si aparatul. Dar d90 e proiectat cu grip si nu cred k un grip "ne-Nikon" :) ar putea avea asemenea probleme, de aceea sunt pus pe ganduri la alegere. Si fiind vorba de 2 mil si  gripul de la hahnel vine si cu telecomanda ... still thinking.

Ms de help pana acum

Rank: 1,050

mergi pe nikon. fara indoiala. eu am un d80 cu mb-d80 si functioneaza ireprosabil cu acumulatori nikon. se vede diferenta si la finisaje fata de hahnel. si in leg cu ce zicea domnul armand, niciodata n-am patit sa-mi afiseze aiurea cat mai am in acumulatori sau sa se inchida fara sa ma anunte.

Rank: 1,130
2009-07-01 14:38:01

si eu am un d90 cu grip de la nikon.merge ireprosabil. eu l-am achizitionat la un pret mai decent. in jur de 300 lei. s-o fi mai scumpit...

2009-07-13 16:54:38

ms de sfaturi, merg pe nikon pana la urma, chiar dak e o diferenta de pret originalul e mereu mai indicat

Adauga comentariu
2009-06-30 12:52:11 
vizualizari (466)
comentarii (9)
voturi (0)

Taguri: nikon, d90, battery grip