10-20 sau 12-24 + 105 ai-s
Salutari;dupa ce am strans niste banuti in cursul anului m-am decis sa-mi cumpar cate ceva pentru al meu aparat.
Un Sigma 10-20 sau 12-24 de la Tokina mi-au facut cu ochiul,fiind mereu atras de hiper-wide-uri de gen.
Apoi mi-am adus aminte de 105mm al lui Cernat - care mi s-a parut un obiectiv tare de tot.
Cred ca m-as incadra la un buget de 1500-1600RON.Clar, amandoua o sa fie second-hand,dar cred ca o sa formeze o echipa buna :)
De 105 sunt sigur,o sa caut si o sa-l achizitionez.Am dubii legate de wide, sa merg pe Tokina.. sau pe Sigma? Cat de mult conteaza cei 2mm?Am citit p'undeva ca Tokina ar fi mai bunicel, iar Sigma mai slabut.
Astept pareri;sugestiuni.
Andu de la Ploiesti :)
Rank: 3,785
eu am un sigma 10-20 si merge bine; nu stiu daca sint diferente date de tipul baionetei - al meu e pe baioneta minolta altfel i-ti propuneam o iesire prin centru sa-l incerci
Rank: 3,038
eu am sigma 10-20 pe pentax si sunt f foarte multumit. pot sa iti spun ca diferenta intre 10 si 12 este imensa. nu pot sa iti spun multe despre tokina, nu am folosit. google.
Rank: 964
Eu am avut Tokina pe Nikon...mai am poze facute cu obiectivul, daca doriti v-as putea trimite cateva, poate va edificati.
Rank: 408
Salut, eu am un tokina 12-24 montura canon si sunt multumit de el. Constructie foarte buna (focus si zoom intern, sistem inedit de schimbare MF/AF) focuseaza rapid si precis, este cam la fel de sharp ca canon-ul 10-22 si are un avantaj ca montura este EF (si nu EF-S ca 10-22-ul) deci poate fi pus pe un 5d insa cu mentiunea ca va vigneta foarte puternic pana in 17mm. Acum in locul tau mi-as pune problema daca am nevoie de cei 2 mm in plus de la sigma sau nu.
Rank: 1,780
Am uitat sa precizez - sunt pe Nikon.
Multumesc pentru păreri!
Rank: 970
cred ca ambele sunt cam la fel de.. slabe. obiective wide la preturi accesibile nu prea gasesti nici second. Nikonul de 18035 (parca) e peste 1000 de euro si am auzit ca nu e mai breaz ca si colegul sau 17-35 de 14 mil.
ti-as recomanda totusi sa mergi pe sigma. tokina are un prieten. am vazut poze cu el si are aberatii si deformari cam mari. cam prea mari.
ps. sigma, tokina, vivitar.. pe acelasi vapor in china se fac ;)
ti-as recomanda totusi sa mergi pe sigma. tokina are un prieten. am vazut poze cu el si are aberatii si deformari cam mari. cam prea mari.
ps. sigma, tokina, vivitar.. pe acelasi vapor in china se fac ;)
mda, am auzit ca nikon si canon le fac in elvetia :)
toate se produc cam la fel (vorbesc la nivelul asta de pret) difera insa "quality control"
toate se produc cam la fel (vorbesc la nivelul asta de pret) difera insa "quality control"
apropo de calitate, sigma este foarte decent construit. nimic nu se misca, joaca, plasticul mat si putin rugos e placut in utilizare, etc. considerand pretul (am dat cca 480 E)eu zic ca e bine facut. la f mari e soft la colturi, uneori si la f8,f11, depinde de scena, diferenta intre planuri, etc. pt un wide low cost e normal.
este un obiectiv slab pentru cei care au cateva mii de eur sa isi ia variantele de varf. pentru restul este foarte bun.
este un obiectiv slab pentru cei care au cateva mii de eur sa isi ia variantele de varf. pentru restul este foarte bun.
Rank: 970
da. de acord. si eu am lucrat si cu sigma si cu tamron si vivitar si in general de sigma sunt cel mai multumit. :)
Rank: 2,184
De cand e tokina 12-24 FF???
Gandeste-te ca nu e bine sa investesti in obiective care nu sunt FF. Ai putea sa te uiti la 20mm cu 2.8 AF D. Compensezi cu un body pe film. Eu mi-am luat exclusiv pt 20mm (canon)un canon 1000fn cu 200 ron :)
inclin spre tokina 12-24, sharp, bine construit, silentios, focus interior cu trecere prin inel de la AF la MF.
bafta!
Gandeste-te ca nu e bine sa investesti in obiective care nu sunt FF. Ai putea sa te uiti la 20mm cu 2.8 AF D. Compensezi cu un body pe film. Eu mi-am luat exclusiv pt 20mm (canon)un canon 1000fn cu 200 ron :)
inclin spre tokina 12-24, sharp, bine construit, silentios, focus interior cu trecere prin inel de la AF la MF.
bafta!
Rank: 1,473
si tu tot tokina. ca l-am folosit.
de 105, stii deja e poate. era de vanzare de curand pe fotomagazin mi se pare. la vreo 450.
succes andule la cumparaturi :)
catalin de la boldesti :P
de 105, stii deja e poate. era de vanzare de curand pe fotomagazin mi se pare. la vreo 450.
succes andule la cumparaturi :)
catalin de la boldesti :P
Rank: 1,473
*eu
Rank: 2,616
bun 105`ul lu` cernat , m`am jucat si eu putin cu el ...merita toti banii
@andu- personal merg pe Tokina ,sharp si pare mai solid din cate zic unii
cu bine!
@andu- personal merg pe Tokina ,sharp si pare mai solid din cate zic unii
cu bine!
Rank: 132
salut. m-ar interesa si pe mine unul din obiectivele astea, dar din reply-urile ce-au fost pana acu nu am inteles mare lucru. sunt pareri impartite atat ptr sigma cat si ptr tokina...
cu scuzele de rigoare pentru Andu, ca intervin in topicul lui :), as intrazni sa pun si eu o intrebare: daca punem si un canon 10-22mm langa ele, unde s-ar plasa? e mult mai bun decat astea doua sau e tot pe-acolo ca si calitate optica?
multumesc
cu scuzele de rigoare pentru Andu, ca intervin in topicul lui :), as intrazni sa pun si eu o intrebare: daca punem si un canon 10-22mm langa ele, unde s-ar plasa? e mult mai bun decat astea doua sau e tot pe-acolo ca si calitate optica?
multumesc
Rank: 70
2008-07-08 18:27:57
Taguri: Aparatura digitala, Aparatura digitala